Košarka

Zadrani dolaze u Split po pobjedu, moraju nadoknaditi poraz s početka serije

Branimir Korać • srijeda, 29.05.2024.
Zadrani dolaze u Split po pobjedu, moraju nadoknaditi poraz s početka serije
Foto: Milan Šabić/HINA

Košarkaši Splita napravili su u Zadru što su i željeli, uzeli su jednu pobjedu i tako aktualnim prvacima oduzeli prednost domaćeg terena. Danas je na rasporedu treća utakmica…

Igrači Slavena Rimca svladali su u Zadru domaćina u prvoj utakmici finalne serije s 85:78 dok je u drugoj utakmici Zadar ipak bio znatno bolji i slavio je s 92:71.

Igraj na Split - Zadar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Istina je da je Zadar odigrao puno bolje drugu nego prvu utakmicu, ali i Split kao da se zadovoljio pobjedom u prvoj utakmici te se baš i nije pretrgnuo u drugoj utakmici nakon što je ušao u zaostatak. Vrlo rano se pomirio s porazom i da će u Split donijeti 1-1.

Sada je na Splitu da iskoristi tu pobjedu u prvom susretu i da na svom parketu dovrši posao. No morat će oba puta svladati Zadrane na svom parketu što neće biti lako.

Zadar će imati veliku podršku svojih navijača, dvorana će biti puna, a Zadrani po običaju bučni te će se voditi velika bitka i na tribinama za prevlast.

Prošle sezone Split je imao prednost domaćeg terena u finalnoj seriji, ali to mu je malo značilo, Zadar je odigrao odlično prve dvije utakmice u Splitu, upisao je pobjede i uzeo titulu.

I ove sezone bio je uspješan na ovom gostovanju te je samo jednom poražen na Greipama i to s tijesnih 67:65.

Što su rekli

Slaven Rimac, trener Splita: "Ova treća utakmica je jako bitna, očekujem punu dvoranu. Okrenuti smo sebi, kako popraviti stvari koje nisu bile dobre u drugoj utakmici. S obzirom na veliki broj utakmica u kratkom vremenu najbitnije je imati energiju, umor je tu i pitanje je koliko koja ekipa može zadržati koncentraciju. Imam puno povjerenje u svoje igrače, siguran sam da će dati sve od sebe, da ćemo izaći ratnički, spremni za trku i borbu. Čeka nas dobra utakmica i uvjeren sam da će publika uživati."

Danijel Jusup, trener Zadra: "Split je pokazao da može kvalitetno odigrati, napraviti dobar pritisak, poremetiti protivnički napadački koncept. Dosta dobro mogu trčati, igraju s četiri vanjska igrača koji vuku loptu driblingom, ta tranzicija im je bitna. Mi ćemo se pripremiti koliko možemo, nadam se da ćemo s jednom energijom ući u utakmicu i uz pomoć naših navijača odigrati najbolje što možemo."

Mjesto, vrijeme

Split, Gripe, 20:00

Prošli dvoboj

Prva dva susreta u Zadru bila su potpuno različita. Split je slavio u prvoj utakmici s 85:78, a Zadar u drugoj s 92:71.

Prognoza

Bez obzira na domaći parket, mala prednost Zadru. Splićani su kvalitetni i također mogu slaviti, u svakom slučaju očekuje se zanimljiv dvoboj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!