Ostali sportovi

Olimpijski pobjednici u boksu bit će nagrađeni i novčano

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 29.05.2024.
Olimpijski pobjednici u boksu bit će nagrađeni i novčano
Foto: Damir Senčar/HINA

Čelnici Međunarodne boksačke federacije donijeli su odluku prema kojoj će olimpijski pobjednici dobiti novčane nagrade...

Međunarodna boksačka asocijacija (IBA) ponudit će novčane nagrade svim olimpijskim pobjednicima i osvajačima medalja na ovogodišnjim Igrama u Parizu, objavilo je to tijelo u srijedu.

"Osvajači zlatne medalje u Parizu na boksačkom turniru dobit će znatnu financijsku nagradu od 100.000 dolara. Od tog iznosa, sportaš će dobiti 50.000 dolara, njihov nacionalni savez 25.000 dolara, a njihov trener 25.000 dolara", rekao je predsjednik IBA-e Umar Kremljev u izjavi.

IBA, iako isključena iz olimpijskog pokreta, obećala je u srijedu bonuse osvajačima medalja na Igrama u Parizu, postavši tako prvo tijelo koje je slijedilo kontroverzni pristup Svjetske atletike, koja je također odlučila novčano nagraditi olimpijske medaljaše.

Pod predsjedanjem Rusa Umara Kremleva i financiranim od strane plinskog diva Gazproma, IBA ide čak i dalje od atletskog saveza, koji je u travnju obećao bonuse od 50.000 dolara svakom budućem olimpijskom pobjedniku. IBA će nagradit svakog osvajača medalje, njegovog trenera i njegov savez, a sve za ukupni proračun od 3.1 milijun dolara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!