Ostali sportovi

Fury i Usik ponovno u ringu četiri dana prije Božića

Branimir Korać, HINA • srijeda, 29.05.2024.
Fury i Usik ponovno u ringu četiri dana prije Božića
Foto: EPA

Neprikosnoveni svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Ukrajinac Oleksandr Usik i britanski teškaš Tyson Fury susrest će se 21. prosinca u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, u uzvratnoj borbi koja se održala ranije ovog mjeseca, objavili su organizatori u srijedu.

Usik - sada WBA, WBC, IBF i WBO prvak - pobijedio je Furyja podijeljenom odlukom u uzbudljivom meču u Kingdom Areni u Rijadu i postao prvi apsolutni prvak u teškoj kategoriji od kraja vladavine Lennoxa Lewisa u travnju 2000. godine.

Nakon borbe, Usik je rekao da će dati Furyju hitan revanš prema klauzuli u ugovoru o borbi.

"Revanš između neupitnog prvaka Oleksandra Usika i prvaka Tysona Furyja sada je na rasporedu 21. prosinca 2024. tijekom sezone u Rijadu", rekao je voditelj saudijske zabave i organizator Turki Alalshikh u objavi na X. "Svijet će ponovno gledati još jednu povijesnu borbu. Naša predanost ljubiteljima boksa se nastavlja. Nadamo se da ćete uživati."

Ranije ovog tjedna, Furyjev promotor Frank Warren rekao je kako je uvjeren da bi Britanac mogao preokrenuti stvari u uzvratnom meču.

"Mislim da može, on vjeruje da može...", rekao je Warren za Sky Sports. "Bila je to borba s dva poluvremena, Tyson zna što mora učiniti, a siguran sam da i Usik zna. Oba su ta tipa bila u apsolutnom ratu, to je obojici uzelo mnogo toga".

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!