Nogomet

Vodeći Inter Miami veliki favorit protiv uspavane Atlante

Branimir Korać • srijeda, 29.05.2024.
Vodeći Inter Miami veliki favorit protiv uspavane Atlante
Foto: EPA

MLS sezona je u punom zamahu, a večeras je na rasporedu nova runda utakmica. Vodeći Inter Miami tražit će novu pobjedu protiv Atlanta Uniteda…

Kako se bliži i Copa America, tako će i brojni igrači koji nastupaju u reprezentacijama napustiti klubove. Inter Miami igra ovaj tjedan dvije utakmice, a nakon njih će ostati bez Lionela Messija na neko vrijeme.

Igraj na Inter Miami - Atlanta United na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Messi neće daleko putovati s obzirom da će se Argentina pripremati u Miamiju, ali neće biti Interu na raspolaganju već će biti s reprezentacijom. Prošlu utakmicu je propustio, Inter Miami je gostovao u Vancouveru i upisao pobjedu, ali Tata Martino potvrdio je kako će večeras igrati.

Igrat će i Sergio Busquets i Luis Suarez i Atlanta će imati vraški težak zadatak. No, i bez njih bi joj bilo teško, Inter je složio jako dobru momčad i igra jako dobro, a Atlanta je u krizi.

U Interu žele skupiti što je više bodova moguće prije nego ostanu bez Messija s obzirom da Copa America traje do sredine srpnja, a MLS će biti u pogonu svo to vrijeme.

Inter je trenutno na vrhu ljestvice Istoka s 34 boda, bodom više od drugoplasoiranog Cincinnatija koji ima utakmicu manje. Ostali su ipak više zaostali i trenutno nisu velika prijetnja.

Atlanta je s druge strane tek 12. na Istoku sa svega 13 osvojenih bodova. U posljednjih devet utakmica ne zna za pobjedu dok s druge strane Inter Miami ne zna za poraz u MLS-u još od ožujka.

Što su rekli

Tata Martino, trener Intera: "Messi će biti na terenu, početkom idućeg tjedna Argentina se okuplja pa će nam moći pomoći i u subotu. Velike su šanse da ćemo tijekom Copa Americe izgubiti i Luisa Suareza, znamo da im je na popisu iako još nismo imali kontakt sa Savezom. Iasto tako ostat ćemo i bez Matiasa Rojasa i Diega Gomeza, sve su to stvarno veliki udarci."

Mjesto, vrijeme, sudac

Fort Lauderdale, Chase Stadium, 1:30

Sudac: Armando Villarreal

Nedostaju

Inter Miami: Farias, Gomez, Robinson (ozljede)

Atlanta United: Giakoumakis, Wolff (ozljede), Guzan (crveni karton)

Prošli dvoboj

U prošlom dvoboju opvih protivnika Atlanta je slavila s 5:2, no bilo je to prošle sezone koju je Inter Miami završio na dnu.

Prognoza

Inter Miami je u puno boljoj poziciji, formi, kvalitetniji je i očekuje se njegova pobjeda.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!