Ostali sportovi

Pratljačić krenuo pobjedom, Beram nadomak olimpijske vize

Branimir Korać, HINA • srijeda, 29.05.2024.
Pratljačić krenuo pobjedom, Beram nadomak olimpijske vize
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Dobre vijesti dolazi s kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji boksači i boksačice odrađuju u Bangkoku. Luka Pratljačić i Sara Beram upisali su pobjede...

Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji Luka Pratljačić (26) pobijedio je u prvom meču na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji se održava u Bangkoku.

Igraj na boksačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pratljačić je dominantno, jednoglasnom odlukom sudaca u sve tri runde, uz jedno brojanje, svladao predstavnika Mauricijusa Josepha Kennedyja St. Pierrea (31), iskusnog teškaša koji se borio još na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine i iskustvom u profi-mečevima.

Hrvatski boksač je apsolutno dominirao i kontrolirao s distance znatno nižeg boksača s Mauricijusa (Luka 196 cm, St. Pierre 180 cm) i nadmoć okrunio brojanjem u dugoj rundi.

U osmini finala, koja je na rasporedu 1. lipnja, Pratljačić će se boriti protiv ukrajinskog prvaka Dmitra Lovčinskija kojeg je u ožujku ove godine uvjerljivo svladao na 1. svjetskom kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju.

Normu za plasman na Olimpijske igre u superteškoj kategoriji ostvarit će četiri najbolja boksača u Bangkoku.

Hrvatska boksačica Sara Beram (29) plasirala se u četvrtfinale olimpijskih kvalifikacija u Bangkoku i došla nadomak olimpijske vize.

Hrvatska prvakinja je u svom drugom meču na olimpijskim kvalifikacijama u Bangkoku, u osmini finala kategorije do 60 kilograma, pobijedila jednoglasnom odlukom sudaca 5-0 reprezentativku Slovačke Miroslavu Jedinakovu (24), bivšu prvakinju Europe do 22 godine i plasirala se u četvrtfinale među osam najboljih, praktički na korak do olimpijske vize za Pariz.

Iz Sarine kategorije do 60 kg plasman na Olimpijske igre ostvarit će samo tri boksačice, dakle Sari trebaju još dvije pobjede i plasman u finale ili pobjeda u repesažu za treće mjesto koje vodi u Pariz.

Beram će svoj treći meč u četvrtfinalu boksati u petak, 31. svibnja 2024. godine protiv Vijetnamke Ha Thi Linh koja je u osmini finala pobijedila predstavnicu Urugvaja, a prije toga reprezentativku Litve.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!