Nogomet

Ivanušec: 'Od sebe očekujem puno više, nadam se da ću to ostvariti'

Petar Jenjić • srijeda, 29.05.2024.
Ivanušec: 'Od sebe očekujem puno više, nadam se da ću to ostvariti'
Foto: Pixsell

Luka Ivanušec i Marco Pašalić bili su na današnjoj press konferenciji. I dok će Pašaliću ovo biti prvo veliko natjecanje, Ivanušec već ima iskustvo igranja Europskih prvenstava...

Na današnjoj press konferenciji hrvatske nogometne reprezentacije pojavili su se Luka Ivanušec i Marco Pašalić. Izbornik Zlatko Dalić danas je u kadar dobio još jednog igrača, u hotel Hilton Costabella stigao je Marin Pongračić.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bilo je nešto više minuta na kraju sezone i time je moja statistika bolja. Zadovoljan sam u kojem sam stanju došao na pripreme, sad moram dalje održavati formu", rekao je Ivanušec koji je bio dio reprezentacije i prije tri godine na prošlom Euru.

"Puno mi je sada drugačiji osjećaj. Zreliji sam, odgovorniji i mislim da sam postao igrač koji će imati puno veću odgovornost. Sigurno je veća nego kad sam bio mlađi nogometaš. Od sebe očekujem puno više, nadam se da ću to ostvariti."

Hrvatska će u skupini igrati protiv Španjolske od koje je izgubila u finalu Lige nacija.

"Dobro se već poznajemo, protiv njih smo bili dobri, sve je bilo "al pari". Nijanse će odlučivati, bili smo jako dobri u Ligi nacija i to moramo ponoviti uz bolji rezultat. Odigrali smo jako dobro. Nisam se čuo s Olmom, ali sigurno hoćemo. Uvijek pričamo prije utakmice, samo da ovaj put mi pobijedimo."

Na papiru najlošija reprezentacija je Albanija.

"Na nju svi gledaju kao autsajdera, to neće biti lako. Kvalitetni su i agresivni. Neće nam fokus biti samo na Albaniji, sve je bitno, nećemo nikoga podcijeniti", dodao je Ivanušec koji je istaknuo da bi od svog kolege Marca Pašalića rado uzeo "njegov udarac i finu ljevicu".

Igrač Rijeke jedva čeka svoje prvo veliko natjecanje.

"Sezona u Rijeci bila je jako uspješna, sretan sam što je sve prošlo kako jest. Bilo je i uspona i padova, sretan sam što sam stigao u Rijeku i naučio dosta toga. Treba biti strpljiv i kada ne ide. Sada moram dokazati da sam zaslužio ovaj poziv."

Upiti oko ulaznica?

"Imam ih dosta. Sretan sam što se vraćam u Njemačku gdje sam odrastao, ali Hrvatska je moj dom. To je bila najbolja odluka u mom životu, a dolazak u Hrvatsku najbolja odluka igračke karijere."

Šest igrača iz SuperSport HNL-a ići će na Euro.

"To mi je posebno, ponosan sam što sam dio reprezentacije. Od nas šest HNL-ovaca možete očekivati sve kao i od ostalih, da damo sve od sebe i pomognemo ekipi da ostvari što bolji rezultat."

Atmosfera u Berlinu?

"Znam koliko tamo ima Hrvata i da će nam biti 12. igrač. To će nam jako pomoći. Na svim velikim turnirima na kojima smo igrali, atmosfera je bila sjajna."

"Skupina će biti teška, moramo biti fokusirani i sto posto spremni. Moto je da smo uvijek najbolji kad je najteže, to je ova reprezentacija dokazala već nekoliko puta. Želimo ponoviti dobre rezultate, prerano je davati neke prognoze, ali želimo proći skupinu, dodao je Pašalić koji bi od svog kolege Ivanušeca uzeo desnu nogu jer mu "taj udarac desnom nije baš tako dobar", a sviđa mu se i njegov dribling.

FOTO: Hrach Khachatryan/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!