Tenis

Iva Primorac završila dva meča u jednom danu i izborila hrvatski dvoboj

Petar Jenjić • srijeda, 29.05.2024.
Iva Primorac završila dva meča u jednom danu i izborila hrvatski dvoboj
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Danas su četiri hrvatske tenisačice nastupile na W50 turniru u slovenskom Otočecu, a dva je puta na teren morala izlaziti Iva Primorac. U oba navrata došla je do pobjede...

Kiša je stvarala dosta problema organizatorima 50 tisuća dolara vrijednog turnira u slovenskom Otočecu, tako da smo danas imali jako bogat program.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Petra Marčinko u drugom kolu igrala je protiv Lole Radivojević, a srpska tenisačica upisala je pobjedu nakon velike borbe. Završilo je 6:7, 7:5, 6:3 nakon dva sata i 46 minuta provedenih na terenu. To im je bio treći međusobni dvoboj i prva pobjeda Radivojević.

Bez pobjede u drugom kolu ostala je i Tena Lukas koja je izgubila od Lije Karatančeve sa 6:3, 7:5. Bugarska tenisačica do pobjede je stigla nakon jednog sata i 53 minute igre u njihovom prvom međusobnom dvoboju.

Do prolaska u osminu finala stigla je Lea Bošković koja je u svom prvom meču na turniru izbacila domaću predstavnicu Živu Falkner. Hrvatska tenisačica slavila je sa 6:1, 6:3 nakon jednog sata i 23 minute igre u njihovom prvom međusobnom dvoboju.

U osmini finala igrat će protiv Ive Primorac koja je danas odradila dvostruki program. Prvo je u prvom kolu bila bolja od slovenske tenisačice Noke Jurič s dva puta po 6:4. Meč je trajao jedan sat i 56 minuta.

Nakon toga za protivnicu je imala Fanny Stollar iz Mađarske koji je svladala u dva tie-breaka. Prvi je dobila sa 7:3, a drugi sa 7:2. Meč je trajao dva sata i 12 minuta, a to im je bio prvi međusobni dvoboj.

ITF Otočec, 1. kolo:
Iva Primorac - Noka Jurič 6:4, 6:4

ITF Otočec, 2. kolo:
Lola Radivojević - Petra Marčinko 6:7 (6), 7:5, 6:3
Lia Karatančeva - Tena Lukas 6:3, 7:5
Lea Bošković - Živa Falkner 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!