Nogomet

Nizozemci objavili popis za Euro, priključeni de Jong i Depay

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 29.05.2024.
Nizozemci objavili popis za Euro, priključeni de Jong i Depay
Foto: EPA

Nizozemska nogometna reprezentacija igrat će na predstojećem Europskom prvenstvu u skupini D s Francuskom, Austrijom i Poljskom, a na njemu će se naći i Memphis Depay i Frenkie de Jong koji se u zadnje vrijeme bore s ozljedama...

Nizozemski izbornik Ronald Koeman stavit će na kocku kondiciju ključnog veznog igrača, Frenkieja de Jonga i napadača Memphisa Depaya nakon što je njih dvojicu u srijedu uključio u svoj izbor od 26 igrača za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Obojica su se u zadnje vrijeme borili s ozljedama, ali s obzirom da je UEFA povećala broj igrača s 23 na 26 igrača za Euro od 14. lipnja do 14. srpnja, Koeman je odlučio riskirati u pokušaju da osvoji prvi kontinentalni naslov za momčad od 1988., turnir na kojem je igrao.

"Frenkie će se javiti momčadi u subotu, ali stvari idu dobro. Prva utakmica u skupini protiv Poljske u Hamburgu 16. lipnja izvedivo je da će igrati", rekao je Koeman novinarima.

"Imali smo problematičan ciklus s mnogo ozljeda. Donosite odluke, a ponekad su tako teške."

Na popisu nema mjesta lijevog beka Iana Maatsena, koji će nastupiti za Borussiju Dortmund protiv Real Madrida u finalu Lige prvaka u subotu i očekivalo se da će biti dio momčadi. Quinten Timber i vratar Nick Olij ostali su koji propuštaju EURO, s ozlijeđenim veznjakom Atalante Martenom de Roonom, pružajući priliku Ryanu Gravenberchu iz Liverpoola da se vrati u momčad po prvi put u više od godinu dana.

Nizozemska također ima Francusku i Austriju u skupini D i suočit će se s Kanadom (6. lipnja) i Islandom (10. lipnja) u domaćim pripremnim utakmicama prije nego što otputuju u Njemačku.

"Pozitivan sam. Teško nas je pobijediti. Možemo igrati više sustava s ovom skupinom i imati jaku momčad. Moramo poboljšati našu igru ??bez lopte. Za nas je uspjeh samo naslov prvaka."

Popis igrača:

Vratari: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Fleken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)

Braniči: Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Stefan de Vrij (Inter Milano), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Denzel Dumfries (Inter Milano), Matthijs de Ligt (Bayern), Jeremy Frimpong (Bayer Leverkusen), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Virgil van Dijk (Liverpool)

Veznjaci: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Ryan Gravenberch (Liverpool), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV Eindhoven), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV Eindhoven), Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)

Napadači: Steven Bergwijn (Ajax Amsterdam), Brian Brobbey (Ajax Amsterdam), Memphis Depay (Atletico Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim).

FOTO: EPA/GERRIT VAN KEULEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!