Nogomet

Messi strijelac u iznenađujućem porazu, Kahlina savladan nakon dugo vremena

Mario Borko • četvrtak, 30.05.2024.
Messi strijelac u iznenađujućem porazu, Kahlina savladan nakon dugo vremena
Foto: EPA

U noći sa srijede na četvrtak u MLS-u je odigrano 12 utakmica. Messijev Miami nenadano je kod kuće izgubio od Atlante, a u akciji su bila i trojica Hrvata...

Sezona u Europi je gotovo završila, igrači su na odmoru ili se pripremaju za Europsko prvenstvo, ali zato ljubitelji nogometa mogu uživati u MLS-u gdje se stvari tek zagrijavaju.

Igraj na MLS na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Svakom nizu dođe kraj pa tako i nizu nepobjedivosti Inter Miamija. Momčad u vlasništvu Davida Beckhama nakon deset utakmica poražena je na svom terenu od Atlante Uniteda s 1:3. Heroj gostiju bio je Gruzijac Saba Lobjanidze koji je s dva gola odveo svoju momčad do prve pobjede u Miamiju.

Lionel Messi je propustio prošlu utakmicu zbog ozljede, a sada je odradio 90 minuta i postigao lijep pogodak s 20 metara. Argentinac je na ove sezone na 11 golova i 13 asistencija, a Interu je ovo bio tek treći poraz tako da je ostao vodeći. Atlanti je ovo četvrta pobjeda u sezoni i s tri boda se približila mjestima koja vode u doigravanje.

Petar Musa i njegov Dallasa poraženi su kod Los Angeles Galaxyja s 3:1. Povremeni reprezentativac na terenu je proveo svih 90 minuta, ali bez zapaženijeg učinka. Dejan Joveljić bio je heroj svoje ekipe s dva gola. LA je drugi na zapadu, a Dallas je 12. i čini se da će na kraju sezone teško doći do doigravanja.

Kristijan Kahlina svladan je nakon pet utakmica bez primljenog gola. Bivši vratar Gorice u sjajnoj je formi, ali na gostovanju njegov Charlotte kod New York Red Bullsa primio je tri gola u porazu 3:1. Kahlina je “kapitulirao“ u posljednjih 15 minuta, a glavni krivac je bio Emil Forsberg koji je zabio dva gola.

Bio je to prvi poraz za Charlotte nakon pet utakmica, a Red Bullsi su se vratili pobjedama nakon poraza u gradskom derbiju. Obje momčadi nalaze se na pozicijama koje vode u doigravanje

Damir Kreilach igra osmu sezonu u MLS-u, a u ovoj se muči s ozljedama. Noćas se vratio na klupu, ali nije ulazio u igru. Njegovi Vancouver Whitecapsi upisali su 1:2 pobjedu kod Sporting Kansas Cityja. Ryan Gauld bio je dvostruku strijelac. Whitecapsi su trenutno šesti na Zapadnoj konferenciji, a Kansas posljednji.

Portland Timbersi slavili su s 0:2 na gostovanju kod Austina. Bila je to malo iznenađujuća pobjeda 11. momčadi zapada nad petoplasiranom, a u njoj je svoj obol dao Dario Župarić. Bivši igrač Rijeke odradio je vrlo dobrih 90 minuta na terenu, a njegova momčad ostvarila je treću pobjedu u posljednje četiri utakmice.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!