Košarka

Hezonja i Real Madrid uvjerljivom pobjedom do vodstva u seriji protiv Barcelone

Mario Borko • četvrtak, 30.05.2024.
Hezonja i Real Madrid uvjerljivom pobjedom do vodstva u seriji protiv Barcelone
Foto: FaH

U prvoj utakmici polufinala doigravanja španjolske ACB lige, Real Madrid je uvjerljivo slavio protiv Barcelone i tako stigao do prednosti u seriji. Madriđani su vodili tijekom cijele utakmice, a imali su nekoliko vrlo raspoloženih pojedinaca...

Finale prije finala, tako bismo mogli opisati košarkaški El Clasico između Real Madrida i Barcelona. Madriđani su bili bolji u regularnom dijelu pa su tako u polufinalnu seriju doigravanja španjolske Lige ACB krenuli s prednošću domaćeg terena.

Igraj na utakmice doigravanja španjolske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odmah u prvoj utakmici ta prednost je kapitalizirana visokom, 97:78, pobjedom. Kraljevi su već prvu četvrtinu dobili s deset razlike, a na odmor su otišli s osam koševa viška. Barcelona je propustila priliku sredinom druge četvrtine kad je mogla preči u vodstvo, a drugi dio utakmica bio je u znaku Reala.

Prednost je narasla na 23 razlike početkom treće četvrtine, a glavni razlog je bila serija 15:0. Barca se od toga nikako nije mogla oporaviti i na kraju je utakmicu završila s 19 koševa minusa. Real je tako poveo u seriji i povećao si šanse da osveti lanjski poraz u finalu.

Najraspoloženiji kod Kraljeva bio je Facundo Campazzo s 20 poena i deset asistencija, a Edy Tavares svom učinku od 18 koševa dodao je i 15 skokova. Šestorica igrača u domaćoj momčadi postigli su više od deset poena, a među njima je bio i Mario Hezonja koji je uz deset poena uhvatio i pet skokova.

Kod gostiju Nicolas Laprovittola postigao je 13 koševa, a Ricky Rubio dodao je osam uz deset asistencija.

Real je samo tri dana ranije izgubio u finalu Eurolige, ali je u ovoj utakmici demonstrirao kako nakon poraza reagiraju velike momčadi. Kraljevi žele preskočiti najvećeg rivala i stići do 15. naslova u povijesti, Barca ih ima 17.

Druga utakmica polufinalne serije na rasporedu je u utorak od 20:30.

Liga ACB doigravanje, polufinale:
Real Madrid – Barcelona 97 - 78

Foto: EPA/TOMS KALNINS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!