Košarka

WNBA: Liberty se vratio pobjedama, Dojkić nije nastupila

Mario Borko • četvrtak, 30.05.2024.
WNBA: Liberty se vratio pobjedama, Dojkić nije nastupila
Foto: fiba.basketball

U noći sa srijede na četvrtak odigrane su tri utakmice u WNBA ligi. New York Liberty se vratio pobjedama, Atlanta je slavila u gostima kod Mysticsa, a Las Vegas kod Lynxa...

Noćas su u WNBA-u odigrane tri utakmice, u dvije su uspješnije bile gošće, a Ivana Dojkić ponovno je ostala bez minuta u pobjedi svog Libertyja.

Igraj na utakmice WNBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska košarkašica igra vrlo malo, a njezina ekipa je nakon savršenog starta u sezonu ostvarila dva poraza. Phoenix Mercury bio je idealna prilika da se dođe do pobjede, ali utakmica nije mogla proći bez drame. Domaće košarkašice imale su veliku prednost u prvom dijelu, ona se u nastavku polako topila, a tri minute prije kraja gošće su imale vodstvo od tri poena.

Ipak serija 9:0 osigurala je Libertyju petu pobjedu ove sezone, završilo je 81:78. Sabrina Ionescu bila je sjajna s 22 poena, šest skokova i devet asistencija, a Jonquel Jones je postigla 20 koševa.

Atlanta je na omjeru 3-2, a još nije povezala ni dva poraza ni dvije pobjede. Noćas je slavila kod Washington Mystica kojem je ovo sedmi poraz, a nema nijednu pobjedu. Košarkašice Washingtona bile su blizu prvom slavlju, imale su prednost na početku posljednje četvrtine, ali Atlanta je ipak bila mirnija u završnici.

Gošće su slavile sa 73:67. Allisha Gray postigla je 19 poena za pobjedničku ekipu, a Tina Charles je svojih 17, dodala i 15 skokova.

Košarkašice Las Vegasa bile su vrlo uvjerljive kod Minnesota Lynxa. Vodile su gotovo cijelu utakmicu, a na kraju je završilo 66:80. A'ja Wilson postigla je 29 poena uz 15 skokova, četiri bloka i tri asistencije. Jackie Young dodala je double-double s 19 koševa i deset skokova.

WNBA regularna sezone:
Liberty – Mercury 81:78
Mystics – Atlanta 67:73
Lynx – Las Vegas 66:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!