Košarka

Mavericksi žele završiti posao, a Minnesota se nada povijesnom preokretu

Mario Borko • četvrtak, 30.05.2024.
Mavericksi žele završiti posao, a Minnesota se nada povijesnom preokretu
Foto: EPA

U noći s četvrtka na petak na rasporedu je peta utakmica finala Zapadne konferencije između Minnesota Timberwolvesa i Dallas Mavericksa. Trenutni rezultat serije je 3-1 za Dallas, a nijedna momčad u povijesti nije se vratila iz zaostatka u kakvom se našla Minnesota...

Sve smo bliže velikom NBA finalu. Boston Celticsi su pomeli Indianu, a istu priliku je imao učiniti Dallas protiv Minnesote. U tome nije uspio pa sada umjesto o velikom finalu pričamo o petoj utakmici finala Zapadne konferencije i gledamo u povijesne knjige.

Igraj na Minnesota Timberwolves – Dallas Mavericks na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nijedna momčad u povijesti NBA nije uspjela nadoknaditi zaostatak od 3-0 u seriji u kakvom su se našli Timberwolvesi. Najbliže je prošle sezone bio upravo Boston koji je kod kuće imao sedmu utakmicu nakon što je gubio 3-0 od Miami Heata. Teško je za očekivati da će Mavsi dozvoliti takvo iznenađenje, ali Minnesota ima lijepu priliku pred svojim navijačima smanjiti na 3-2 i staviti dodatan pritisak na leđa protivnicima.

Dallas je furiozno krenuo u seriju i poveo s 3-0. Ostvario je dvije gostujuće pobjede, a poraz je došao pred njegovom navijačima. Iako prednost djeluje uvjerljivo, sve utakmice su se odlučivale u samoj završnici. Najveća razlika između dvije momčadi je bila devet razlike i serija je iz tog kuta još uvijek itekako otvorena.

Luka Dončić nije imao bas najbolji ulazak u doigravanje. Mučio se s ozljedom koljena, a šuterske brojke bile su mu najslabije u karijeri. U sve četiri utakmice finalne serije bio je sjajan, u zadnjoj je ostvario triple-double, ali šuterski nije bio na nivou.

Kyrie Irving imao je nešto slabiju seriju protiv Oklahome, ali je u prve tri utakmice finala konferencije bio vrlo raspoložen. I on je kao i Luka malo podbacio u četvrtoj što je rezultiralo porazom.

Anthony Edwards našao se na udaru kritika nakon prve dvije utakmice. Broj poena mu se smanjio, ali mladi Amerikanac puno više sudjeluje u igri kroz asistencije i skokove nego što je to bio slučaj u prethodne dvije serije. U ovoj još ni u jednoj utakmici nije prebacio 30 poena, a uspije li u tome njegova će momčad biti puno bliža pobjedi.

Karl-Anthony Towns kao druga opcija nema konstantu, a Minnesoti je potrebno da on i Edwards budu vrlo raspoloženi. To su uspjeli u prošloj utakmici, a vidjet ćemo hoće li povezati dvije u nizu. Minnesota ima prednost domaćeg terena, ali od posljednjih pet utakmica pobijedila je samo jednu.

Dallas bi mogao osigurati svoje treće finale, prvo nakon povijesnog naslova 2011. godine i bez Dirka Nowitzkog u sastavu. Timberwolvesi ispred sebe imaju nemoguću misiju, ali već ovo je izjednačenje njihovog najboljeg rezultat u povijesti franšize.

Mjesto, vrijeme

Minneapolis, Target Center, 2:30

Nedostaju

Minnesota Timberwolves: Jaylen Clark

Dallas Mavericks -

Zadnji susret

U četvrtoj utakmici Minnesota je stigla do svoje prve pobjede. Timberwolvesi su vodili većim dijelom susreta, a na kraju su slavili sa 105:100.

Prognoza

Minnesota je favorit i vrijeme je da iskoristi prednost domaćeg terena.

FOTO:EPA/ADAM DAVIS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!