Tenis

Velika pobjeda Donne Vekić za treće kolo Roland-Garrosa!

Mario Borko • četvrtak, 30.05.2024.
Velika pobjeda Donne Vekić za treće kolo Roland-Garrosa!
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica izbacila je u drugom kolu French Opena 20. igračicu svijeta Martu Kostyuk s 2:0 u setovima i tako po treći puta izborila treće kolo u Parizu...

Nakon što joj je u prvom kolu Ukrajinka Lesije Tsurenko predala meč, Donna Vekić je u drugom kolu Roland-Garrosa igrala protiv još jedne predstavnice iz te zemlje. 21-godišnja Marta Kostyuk ušla je u ovaj meč kao favorit, ali Osječanka je odigrala sjajno i sa 7:5, 6:4 izborila treće kolo.

Igraj na Roland-Garros na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gledali smo nevjerojatan prvi set. Vekić je tri puta za redom oduzimala servis protivnici i vrlo brzo povela s 5:0. Nakon toga Ukrajinka osvaja pet gemova u nizu i izjednačuje na 5:5. Hrvatska tenisačica je u svoja tri servis gema imala samo jednu set loptu, dvije prilike imala je na servisu protivnice, ali nije uspjela zaključiti set.

Kada bi većina igračica potonula, Donna se uspjela sabrati, još jednom oduzeti servis Kostyuk i iskoristiti treću set loptu na svom servisu za konačnih 7:5.

Igračice danas servis jednostavno nije služio pa smo odmah na startu drugog seta vidjeli po jedan break sa svake strane. Vekić je spasila četiri prilike koje je Ukrajinka imala za oduzimanje servisa kod rezultata 2:1, a meč se lomio na rezultatu 3:3.

Najprije je Osječanka oduzela servis Kostyuk, zatim je ona u idućem gemu uspjela vratiti izgubljenom, ali Osječanka ponovno radi break i dolazi u poziciju da servira za meč. Naravno da ni taj gem nije prošao bez drame, Vekić je propustila dvije vezane meč lopte, ukrajinska tenisačica jednu break priliku, a treća je Hrvatici bila dovoljna za dramatičnu 7:5, 6:4 pobjedu.

Ovo je bio prvi meč ovih dviju tenisačica. Vekić je nakon 2015. i 2019. treći puta uspješno prošla drugo kolo u Parizu. Kostyuk je do sad jednom igrala u četvrtom kolu, a nakon četvrtfinala u Melbourneu sada se puno ranije oprostila od turnira.

Donna će za izjednačenje rezultata karijere na Roland-Garrosu u trećem kolu najvjerojatnije igrati protiv desete igračice svijeta Danielle Collins.

Roland-Garros, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) – Marta Kostyuk (Ukrajina, 18) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!