Nogomet

Majer: 'Svi smo u dobroj formi i mislim da bi se protivnici trebali bojati nas'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.05.2024.
Majer: 'Svi smo u dobroj formi i mislim da bi se protivnici trebali bojati nas'
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Lovro Majer važan je adut hrvatske nogometne reprezentacije. Igrajući u Njemačkoj dodatno je napredovao i spreman je za Euro...

Lovro Majer odradio je prvu sezonu u Wolfsburgu, proces prilagodbe je prošao, individualno je bolje izgledalo nego momčadski.

Igraj na utakmice Eura 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prva sezona u Njemačkoj, ekipno nismo ostvarili ciljeve, daleko smo bili od toga. Osobno niti sam zadovoljan, niti nezadovoljan, puno sam naučio i napredovao, zanimljiva sezona u svakom slučaju i lijepo iskustvo, dobra priprema za ovaj Euro", kaže Majer i dodaje:

"Mislim da općenito je nogomet ekipni sport, ako ekipa nema rezultate, teško je pojedincu pokazati što zna. Statistički sam zadovoljan, puno sam napredovao i to sam najbolje osjetio na prošla dva-tri okupljanja u reprezentaciji, sretan sam što sam opet tu."

Skupina je teška, ali Majer nema straha.

"Svi znamo koliko je teška skupina, možda najteža, ali svi smo u jako dobroj formi i mislim da bi se oni trebali bojati nas. Puno toga će ovisiti o nama."

Majer je spreman u reprezentaciji zaigrati na bilo kojoj poziciji, uostalom već je puno toga isprobao.

"Nemam problema igrati na bilo kojoj poziciji, ali još je rano za te priče, tek smo krenuli s treninzima. Puno sam i ja napredovao na desnoj strani, što god treba igrati nije problem, igrao sam i desno i u sredini, čak i na šestici, sve mogu odgovoriti na jako dobroj razini."

Hrvatska u posljednje vrijeme ima sjajne rezultate, Majer je svjestan kako će mu sve to sjesti tek u budućnosti.

"Ja osobno još nisam svjestan što smo to napravili, bili smo treći na svijetu, sjest će nam kroz 10-20 godina koji je to uspjeh. Rezultati koje postižemo su stvarno nevjerojatni, sami smo postavili visoku letvicu, više smo nego sposobni nastaviti to držati."

Majer je i dalje uvjeren da Hrvatska ima najbolji vezni red na svijetu.

"Ne znam, ako gledamo zadnje rezultate, i dalje stojim pri tome da imamo najbolju vezu na svijetu. Dolazi Euro i novo natjecanje, nova utakmica i dokazivanje, stojim i dalje pri tom da je tako i da ćemo to pokazati."

U finalu Lige prvaka nada se pobjedi Reala.

"Očekujem zanimljivo finale, Real je veliki favorit, ali bit će zanimljiva utakmica, po meni velika prednost na tragu ekipe i iskustva ima Real."

U prvom susretu na Euru na suprotnoj strani stajat će njegov prijatelj Dani Olmo.

"Čuli smo se na kraju sezone, više vezano za karte, on je fokusiran na sebe i svoju reprezentaciju, ja na svoju, dobri smo prijatelji i najveća je komunikacija oko karata. Meni će ih trebati više."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!