Košarka

WNBA: Seattle uvjerljivo slavio, Mühl ostala bez učinka

Mario Borko • petak, 31.05.2024.
WNBA: Seattle uvjerljivo slavio, Mühl ostala bez učinka
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

U noći s četvrtka na petak u WNBA ligi su odigrane dvije utakmice. Seattle Storm slavio je kod Indiane Fever, a Chicago Sky je na svom parketu pobijedio LA Sparks...

Dugo se najavljivao dolazak Catlin Clark u WNBA ligu, ali njena Indiana na početku sezone izgleda grozno. Noćas je kod kuće protiv Seattle Storma doživjela svoj osmi poraz u devet utakmica. U drugom susretu Chicago Sky je bez većih problema pobijedio Los Angeles Sparks.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Indiana Fever je povela na startu, a svoju prednost je držala malo više od jedne minute. Ostatak utakmice bio je u znaku Seattlea. Košarkašice Storma su tijekom cijele utakmice imale lijepu prednost koja je u jednom trenutku narasla na 27 poena. Završilo je 103:88 za gošće koje su tako upisale četvrtu pobjedu u nizu.

Jewell Loyd bila je najraspoloženija kod pobjednica s 22 poena i šest asistencija. Nika Mühl je u svojem trećem WNBA nastupu na parketu provela samo pet minuta. Hrvatska košarkašica još uvijek čeka na prve poene u ligi, a u ovom je susretu iz jedinog pokušaja bila neprecizna. Uz to napravila je čak tri prekršaja i izgubila jednu loptu.

Indianu je predvodila NaLyssa Smith s 23 poena i deset skokova, a Clark je imala 20 koševa i devet asistencija. Ipak jedna od najbolji NCAA igračica u povijesti imala je i sedam izgubljenih lopti, a s prosjekom od 5,7 po utakmici daleko je najslabija u ligi.

Chicago Sky je u šestoj utakmici ove sezone stigao do treće pobjede. Utakmica je bila riješena već na poluvremenu kad je domaća ekipa imala prednost od 18 poena. Gošće su dobile treću dionicu, ali to je bilo dovoljno samo za poraz od deset poena razlike, 83:73.

Marina Mabrey postigla je 20 poena uz sedam skokova i sedam asistencija za Chicago, a Elizabeth Williams se priključila s double-double učinkom od 17 koševa i 11 skokova. Kod LA-a Dearica Hamby je s 24 poena i 13 skokova imala sjajnu individualnu večer, ali njena ekipa je poražena peti put u sedam utakmica.

WNBA, regularna sezona:
Indiana Fever – Seattle Storm 88:193
Chicago Sky – LA Sparks 83:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!