Ostali sportovi

Boks: Dvoje hrvatskih predstavnika ostalo bez Olimpijskih igara

HINA, Mario Borko • petak, 31.05.2024.
Boks: Dvoje hrvatskih predstavnika ostalo bez Olimpijskih igara
Foto: FaH

Na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, koji se održava u Bangkoku, Marko Čalić i Nikolina Ćaćić izgubili su svoje mečeve i tako ostali bez šansi za odlazak u Pariz. Na turniru je ostalo još dvoje hrvatskih predstavnika...

Na drugom svjetskom kvalifikacijskom turniru u Bangkoku Marko Čalić zaustavljen je već u prvom kolu. Hrvatskog prvaka u teškoj kategoriji do 92 kilograma zaustavio je favorit Loren Alfonso Dominguez. Kubanac nastupa za Azerbejdžan, a u svojoj karijeri bio je svjetski prvak 2021., još je uvijek aktualni svjetski viceprvak iz 2023. te osvajač olimpijske medalje u Tokiju 2021.

Igraj na boksačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iskusni Puljanin, neprikosnoveni prvak Hrvatske koji kod nas u teškoj kategoriji nema ravnopravne konkurencije, dao je maksimum, borio se srčano sve tri runde, ali za vrhunskog Kubanca ni to nije bilo dovoljno, Dominguez je slavio jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Čaliću je to ujedno bila i posljednja prilika za izboriti nastup na Olimpijskim igrama na kojima bi bio s 36 godina naš najstariji član reprezentacije.

Prva hrvatska olimpijka iz Tokija 2021., Nikolina Ćaćić u kategoriji do 57 kilograma izgubila je meč prvog kola protiv domaće predstavnice Tajlanđanke Niawane Techasuep i tako se oprostila od mogućnosti svog drugog nastupa na Olimpijskim igrama.

Suci su jednoglasno bodovali meč u korist domaće Tajlanđanke koja je stekla prednost u prve dvije runde.

Od predolimpijskog kvalifikacijskog turnira već prije oprostili su se Filip Poturović i Marko Zeljko.

U konkurenciji su ostali Sara Beram (60 kg) i Luka Pratljačić (+92 kg), a oboje trebaju još dvije pobjede za plasman na Olimpijske igre.

Beram nakon dvije sigurne pobjede nad Japankom Taguchi i Slovakinjom Jedinakovom, u petak boksa za ulazak u polufinale olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Tajlandu protiv Ha Thi Linh iz Vijetnama.

Pratljačić će se protiv prvaka Ukrajine Dmytra Lovchynskyija boriti u subotu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!