Ostali sportovi

Filip Hrgović imat će priliku postati treći Hrvat s titulom prvaka svijeta!

Mario Borko • petak, 31.05.2024.
Filip Hrgović imat će priliku postati treći Hrvat s titulom prvaka svijeta!
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dan prije borbe Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa IBF je objavio da će pobjednik postati privremeni prvak svijeta, a nakon nekog vremena bi trebao postati punopravni...

Velika vijest stigla je dan prije borbe karijere za Filipa Hrgovića. Njegov meč protiv Daniela Duboisa bit će za privremenog prvaka po IBF-u, a postoji mogućnost da nakon nekog vremena pobjednik postane i punopravni prvak.

Igraj na Hrgović - Dubois na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

IBF još uvijek razmatra status Oleksandra Usika kojem bi po pravilima pojas trebao biti oduzet. Ta je odluka odgođena jer je Ukrajinac na neko vrijeme suspendiran zbog posljednica meča s Tysonom Furyjem, a dok traje suspenzija nije moguće boksaču oduzeti pojasa. Pronađeno solomonsko rješenje prema kojem će borba između Hrvata i Britanca biti za privremenog prvaka.

Hrgović je prije borbe najavljivao da će tome biti tako. Sad je njegova tvrdnja dobila i službenu potvrdu što subotnjoj borbi u Saudijskoj Arabiji daje još veći značaj.

Hrvatski boksač trenutno ima savršen skor od 17 pobjeda u profesionalnoj karijeri, a 2016. je osvojio broncu na Olimpijskim igrama. Dubois je do sad ostvario 20 pobjeda, a i ima i dva poraza. Posljednji je stigao upravo od Usyka za svjetsku titulu, tako da 26-godišnji Britanac u meč ulazi s nešto većim iskustvom u tom segmentu.

Uspije li Hrgović osvojiti pojas, postao bi tek treći Hrvat u povijesti koji je osvojio svjetsku titulu. Prije njega to su uspjeli samo Mate Parlov i Stipe Drviš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!