Košarka

Nika Mühl nakon završetka WNBA sezone odlazi u Tursku

Mario Borko • petak, 31.05.2024.
Nika Mühl nakon završetka WNBA sezone odlazi u Tursku
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkašica će po završetku WNBA sezone pristupi turskom Bešiktašu. Normalna je to praksa u ženskoj košarci s obzirom na to da se sezone u Europi i SAD-u vremenski ne preklapaju...

Nakon što je tek nedavno dobila vizu i pravo nastupa za svoj Seattle Storm u WNBA ligi, Nika Mühl je vrlo brzo pronašla i svoj europski angažman nakon što sezona u SAD-u završi.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

WNBA sezona završava najkasnije u rujnu, a u Europi počinje početkom listopada. Hrvatska košarkašica će se tako na jesen pridružiti turskom Bešiktašu. Mühl je nedavno napunila 23 godine, seniorsku karijeru je započela u rodnom Zagrebu gdje je nastupala za Trešnjevku, a potom je četiri sezone provela na Sveučilištu UConn.

Ove je godine izabrana kao 14. pik druge runde WNBA drafta od strane Seattle Storma, a na debi je morala pričekati nekoliko utakmica zbog problema s vizom. Do sad je odigrala tri utakmice, ali još uvijek nije postigla svoje prve poene u ligi.

Zagrepčanka je za vrijeme igranja u NCAA-u bila vrlo cijenjena zbog svojih defenzivnih sposobnosti pa je tako dva puta proglašena za defenzivnu igračicu godine Big Easta, a dva put je izabrana i u drugu najbolju petorku. Igra na poziciji razigravačice, a u sveučilišnu karijeru zaključila je sa šest poena, pet asistencija, tri i pol skoka i jednom i pol ukradenom loptom po utakmici.

U Istanbulu će je dočekati još jedna Hrvatica, Mihaela Lazić. Košarkašice Bešiktaša su tri puta u svojoj povijesti osvajale naslov prvakinja Turske, posljednji puta 2005. godine.

FOTO:Pixsell/Borna Filic

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!