Tenis

Mektić i Koolhof u tri seta preskočili prvu prepreku u Parizu

Mario Borko • petak, 31.05.2024.
Mektić i Koolhof u tri seta preskočili prvu prepreku u Parizu
Foto: EPA

Hrvatsko-nizozemska kombinacija bila je u tri seta bolja od nizozemskog para Arends/Middelkoop. Meč je trajao 2 sata i 30 minuta, a Mektić i Koolhof do pobjede su došli nakon preokreta u odlučujućem setu...

Na Roland-Garrosu je krenuo i turnir parova. U prvom kolu Nikola Mektić i njegov partner Wesley Koolhof bili su uspješniji od Sandera Arendsa i Matwea Middelkoopa sa 6:4, 6:7 (3), 7:5.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Do rezultata 3:3 u prvom setu vidjeli smo samo jednu break priliku za hrvatsko-nizozemski par. Pri spomenutom rezultatu stigla je i druga koju su iskoristili, u nastavku su bili sigurni na svom servisu i osvojili seta sa 6:4.

U drugom su Mektić i Koolhof oduzeli servis protivnicima i kod rezultata 5:4 servirali za meč. Ipak nizozemska kombinacija se vraća u i u tie breaku izjednačava rezultat u setovima.

Ono što su Hrvat i Nizozemac prokockali u drugom setu, to su ponovili Arends i Middelkoop u odlučujućem. Imali su vodstvo od 5:4, servis za meč i 30:30, ali Mektić i Koolhof osvajaju četiri gema u nizu i sa 6:4, 6:7 (3), 7:5 prolaze u drugo kolo French Opena.

I Mektić i Koolhof su svojevremeno bili prvi igrači na svijetu u parovima, obojica su osvajači Wimbledona, a u Roland-Garrosu nisu nikada otišli dalje od polufinala. Ovo je drugi puta u karijeri da nastupaju zajedno kao par. Do sad im je najveći uspjeh finale US Opena i osvajanja ATP Finalsa u Londonu 2020. godine.

Ronald-Garros parovi, prvo kolo:
Nikola Mektić/Wesley Koolhof - Sander Arends/Matwe Middelkoop 6:4, 6:7 (3), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!