Tenis

Donna Vekić imala sve u svojim rukama, pa nakon preokreta ispala od kvalifikantice

Mario Borko • petak, 31.05.2024.
Donna Vekić imala sve u svojim rukama, pa nakon preokreta ispala od kvalifikantice
Foto: EPA

Vrlo blizu pobjedi i najboljem rezultatu karijere u Parizu bila je Donna Vekić. Imala je sve u svojim rukama, vodstvo 1:0 u setovima, dva servisa za meč i ogromno vodstvo u super tie-breaku, ali je naposljetku izgubila od 125. igračice svijeta...

Nakon što je jučer prokockala vodstvo od 5:0 u prvom setu, ali je na kraju stigla do pobjede, Donna Vekić danas je izgubila na nevjerojatan način. U trećem kolu Roland-Garrosa bolja je s 0:6, 7:5, 7:6 (8), nakon više od tri sata igre, bila Olga Danilović.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osječanka je furiozno krenula u meč protiv srpske kvalifikantice i za manje od pola sata osvojila prvi set sa 6:0.

U drugom se Danilović pribrala i gledali smo izjednačen meč. Srpska tenisačica bila je prva na servisu i stvarala je pritisak na servis Hrvatice. Donna je uspjela spasiti dvije break lopte kod rezultata 5:4 i jednu kod rezultata 6:5, ali treća je bila kobna. Danilović je sa 7:5 osvojila set i izjednačila rezultat.

U trećem setu gledali smo igru živaca koja je na kraju pripala 125. tenisačici svijeta. 23 break prilike i šest breakova vidjeli smo u trećem setu koji se odlučivao u super tie-breaku. Vekić je dva puta servirala za meč, pri vodstvu 5:4 i 6:5, ali nije uspjela doći do meč lopte.

Danilović se neprestano vraćala, u 13. igri bila je u konstantnom zaostatku, Vekić je imala vodstvo 6:2 i 8:7, ali srpska tenisačica tada osvaja tri poena u nizu i dolazi do uspjeha karijere.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Bio je ovo prvi međusobni ogled ovih dviju tenisačica. Vekić je ostala bez prilike da se drugi put u svojoj karijeri nađe među 16 najboljih na French Openu, a Danilović je nakon trećeg kola prošle godine sada stigla i do četvrtog.

23-godišnjakinja je i ove i prošle godine krenula iz kvalifikacija. U četvrtak je nakon preokreta izbacila desetu tenisačicu svijeta Danielle Collins, a za četvrtfinale Grand Slama vjerojatno će igrati protiv pete nositeljice Markete Vondroušove.

Roland-Garros, treće kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) – Olga Danilović (Srbija) 6:0, 5:7, 7:6 (8)

FOTO:EPA/CAROLINE BLUMBERG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!