Tenis

Poljičak i Mikrut izborili međusobni susret u polufinalu Bola

Mario Borko • petak, 31.05.2024.
Poljičak i Mikrut izborili međusobni susret u polufinalu Bola

Na ITF turniru koji se ovog tjedna održava u Bolu na Braču gledat ćemo hrvatsko polufinale. Mili Poljičak je u dva seta izbacio švedskog predstavnika, a Luka Mikrut irskog...

Dobar dan za hrvatski tenis u Bolu na Braču. Mili Poljičak najprije je sa 6:2, 6:3 porazio Sebastiana Erikssona, a potom je Luka Mikrut sa 7:6 (5), 6:1 nadigrao Conora Gannona za međusobni dvoboj u polufinalu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poljičak je bio ubojit u prvom setu. Kod vodstva 3:2 iskoristio je prvu pruženu priliku i oduzeo servis protivniku. Za osvajanje prvog seta bile su mu potrebne dvije još break lopte. U drugom je rano poveo s 3:1, ali Šveđanin se vratio u meč. Ipak Poljičak još jednom oduzima servis protivniku i završava meč sa 6:2, 6:3.

Mikrut je u prvom setu vodio veliku borbu protiv Irca, spasio je četiri break lopte, a nije iskoristio nijednu od svojih osam. Ipak bolju igru naplatio je u tie-breaku i tako poveo 1:0 u setovima. U drugom je potpuno “razbio“ Gannona, tri puta mu je oduzimao servis i lako zaključio meč sa 7:6 (5), 6:1.

Mikrut i Poljičak u polufinalu će se sastati drugi puta ove godine. U Rovinju je u tri seta slavio Poljičak.

ITF Bol, četvrtfinale:
Mili Poljičak (Hrvatska) - Sebastian Erikssona (Švedska) 6:2, 6:3
Luka Mikrut (Hrvatska) – Conor Gannon (Irska) 7:6 (5), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!