Ostali sportovi

Hrvatska atletika imat će 17 predstavnika na Europskom prvenstvu

HINA, Petar Jenjić • petak, 31.05.2024.
Hrvatska atletika imat će 17 predstavnika na Europskom prvenstvu
Foto: EPA

Pred nama je Europsko prvenstvo u atletici u Rimu, a na njemu će nastupiti 17 hrvatskih predstavnika. Njih sedam je ispunilo norme, dok su se ostali kvalificirali putem "rankinga"...

Na Europskom atletskom prvenstvu, koje se od 7. do 12. lipnja održava u Rimu, Hrvatska će imati čak 17 predstavnika, objavio je Hrvatski atletski savez u petak.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatsku će predstavljati devet atletičarki i osam atletičara: Sandra Elkasević (disk), Matea Parlov Koštro (polumaraton), Bojana Bjeljac (10.000 m), Jana Koščak (sedmoboj), Sara Kolak (koplje), Marija Tolj (disk), Nina Vuković (800 m), Lucija Leko (disk i kugla), Lucija Cvitanović (koplje), Filip Mihaljević (kugla), Filip Pravdica (dalj), Marko Čeko (dalj), Marino Bloudek (800 m), Martin Marković (disk), Matija Gregurić (kladivo), Roko Farkaš (200 m) i Ivan Horvat (motka).

Od 17 naših predstavnika, njih sedam je ispunilo norme, dok su se ostali kvalificirali putem "rankinga".

Hrvatsku reprezentaciju predvodit će Sandra Elkasević koja u Rim ide po svoj sedmi uzastopni naslov europske prvakinje. S obzirom na listu natjecateljica, Sandra neće imati lak zadatak jer u Rim dolazi s petim rezultatom među prijavljenima.

Na disku ćemo imati još dvije predstavnice, Mariju Tolj koja se, također, kvalificirala putem norme i nalazi se na 11. mjestu među prijavljenima. Treća predstavnica u disku bit će Lucija Leko koja će još nastupiti i u bacanju kugle, a za obje discipline se kvalificirala putem rankinga.

Aktualni prvak Europe u bacanju kugle, Filip Mihaljević, u Rimu će pokušati doći do još jednog odličja. Među prijavljenima se nalazi na četvrtom mjestu sa svojim najboljim ovosezonskim hicem, a treći mu "bježi" za samo šest centimetara.

Na listi prijavljenih, najbolje od naših predstavnika stoji Filip Pravdica koji je ove godine postavio državni rekord u skoku u dalj i ispunio olimpijsku normu. S rezultatom 8,35 m nalazi se na trećemmjestu u Europi.

Vice-prvakinja Europe u maratonu iz Münchena, Matea Parlov Koštro, trčat će polumaraton za koji je normu ispunila prošle godine, a među prijavljenim natjecateljicama ima 15. rezultat.

Putem ispunjene norme kvalificirao se i Martin Marković u bacanju diska koji se na listi prijavljenih nalazi na 15. mjestu kao i Matea Parlov Koštro.

Bojana Bjeljac nastupit će ovoga puta na 10.000 metara za što se kvalificirala putem istrčane norme, a među prijavljenima ima 16. rezultat.

Iako se većina hrvatskih predstavnika koji su se kvalificirali za Europsko prvenstvo već nastupala na velikim seniorskim natjecanjima, tu su neki kojima će ovo biti debitantski nastup, a a to su: Roko Farkaš, Nina Vuković, Lucija Cvitanović, Lucija Leko, Jana Koščak i Matija Gregurić.

FOTO: EPA/ZBIGNIEW MEISSNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!