Košarka

Zadar 'pregazio' Split na Gripama, gledat ćemo majstoricu!

Petar Jenjić • petak, 31.05.2024.
Zadar 'pregazio' Split na Gripama, gledat ćemo majstoricu!
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

U četvrtoj finalnoj utakmici hrvatskog košarkaškog prvenstva, Zadar je na gostovanju kod Splita upisao visoku pobjedu i poravnao rezultat u seriji na 2-2. Pred svojim navijačima imat će priliku doći do novog naslova prvaka, a Žuti pokušati iskoristiti drugu meč loptu...

Nova finalna utakmica hrvatskog košarkaškog prvenstva donijela je novi zanimljiv dvoboj Splita i Zadra. Nakon što su Žuti prije dva dana slavili i poveli s 2-1 u seriji, danas je Zadar odigrao puno bolje na istom terenu i poravnao na 2-2.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas puno toga nije išlo od ruke Splitu koji, osim na samom početku, nijednom nije bio u prednost. Zadar je slavio rezultatom 55:84 i kada se sve zbroji i oduzme, prvaka će zasluženo odlučivati peta utakmica.

Zadar je nešto bolje krenuo napadački i poveo s 4:9. Split je većinu toga promašio na početku susreta, a s pet vezanih poena Arijana Lakića Zadrani su poveli sa 7:14. Boris Tišma smanjio je na poen zaostatka (13:14), ali uslijedila je serija gostiju od 9:0 i prvo dvoznamenkasto vodstvo (13:23).

Odlični Tišma tricom je smanjio zaostatak svoje momčadi na 16:23, a time je zaključena prva dionica. Zadrani su u drugoj četvrtini nastavili gdje su stali u prvoj. Odlično je igrao Luka Božić, a upravo je on zabio za 14 koševa viška (24:38), pet minuta prije kraja poluvremena.

Spustio se Split na minus osam (34:42), ali tricom Marka Ramljaka Zadar je prvo poluvrijeme zaključio s 13 poena viška (34:47). U gotovo pet minuta igre u nastavku Split je ubacio samo tri poena, a gosti imali 17 razlike (36:53). Ništa domaćinu u tim trenucima nije polazilo za rukom.

Žuti se nisu spustili ispod dvoznamenkastog zaostatka, a uoči zadnjih deset minuta imali su 13 poena minusa (50:63). Nije bilo puno sreće za domaću ekipu u ostatku utakmice. Zadar je kontrolirao rezultat i mirno došao do pobjede.

Sjajni Luka Božić došao je do triple-double učinka s 25 poena, deset skokova i 11 asistencija, dok je Lovro Mazalin dodao 20 koševa i osam skokova, a Arijan Lakić 11 poena i šest skokova.

Shannon Shorter ubacio je 14 koševa za Split, Boris Tišma dodao je 11 poena i šest skokova.

Premijer liga, finale:
Split - Zadar 55:84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!