Ostali sportovi

Tin Srbić i Tina Zelčić izborili finale u Kopru

Sportnet • petak, 31.05.2024.
Tin Srbić i Tina Zelčić izborili finale u Kopru

U finalu Svjetskog Challenge kupa, koji se ovog tjedna održava u Kopru, nastupit će i Tin Srbić i Tina Zelčić. Srbić je odradio dobru vježbu u kvalifikacijama preče, a Zelčić na gredi...

Drugog dana kvalifikacija Svjetskog gimnastičkog Challenge kupa u Kopru nastupilo je troje hrvatskih predstavnika. Tin Srbić izborio je finale na preči, a Tina Zelčić na gredi. Riječanka Mila Prpić nastupila je na gredi i parteru, ostala je bez plasmana među najboljih osam.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Srbić i Zelčić tako su se pridružili Tijani Korent, Sari Šulekić i Mateu Žugecu koji su finale u Kopru u svojim disciplinama osigurali jučer.

Otkad je u Antwerpenu prošle godine izborio Olimpijske igre, Tin Srbić sva natjecanja koristi kao pripremu za nastup u Parizu. Najbolji hrvatski gimnastičar od tada je nastupio na Svjetskim kupovima u Bakuu i Osijeku te na Europskom prvenstvu u Riminiju. Koper je također prilika za isprobavanje i usavršavanje vježbe.

U današnjim kvalifikacijama Srbić se odlučio za lakšu vježbu početne ocjene 5.7. Sama izvedba bila je na visokom nivou s malim odbitkom. Ocjenom 14.450 Srbić je zauzeo treće mjesto mjesto iza Chia-Hung Tanga iz Kineskog Tajpeha i Talijana Carla Macchinija.

"Zadovoljan sam jako s izvedbom, bilo je super. Dogodila se greškica u sredini vježbe, na vezi od dva Tkačeva mi je malo ruka pobjegla pa nisam mogao povezati taj drugi Tkačev da bude veća početna ocjena. Kad se to desilo, odlučio sam i zadnji Adler izbaciti samo da uđem u finale, da možemo imati još jedan dobar nastup, probat ćemo da bude dobar. U finalu je sad plan da sutra probamo na treningu ujutro i taj element Stadler-RIbalkov koji mi diže početnu ocjenu maksimalno na 6.6. Naravno, to ne mora biti 6.6, vidjet ćemo što ću izvesti. Tenutno stoji da ćemo to probati, baciti se malo u vatru, makar i, kako mi to kažemo, krepao do kraja vježbe, bio totalno umoran. Probat ćemo se baciti u vatru, malo napasti i vidjeti kako stojimo. Osjećam se stvarno puno bolje nego što moje početne ocjene trenutno pokazuju. Možda trebamo to sad probiti, ali sve je u redu, imamo još vremena do Olimpijskih igara, dajemo sve od sebe i vjerujem da će to sve sjesti na svoje mjesto."

Finale preče na rasporedu je u nedjelju s početkom oko 18:20 sati.

Iza Tine Zelčić odlična je sezona s nizom dobrih rezultata u Svjetskom kupu i na Europskoj smotri u Riminiju. Nešto lošiji nastup Zelčić je imala prošlog tjedna u finalu Svjetskog kupa u Varni kada nije uspjela izvesti vježbu u kontinuitetu.

Zagrepčanka je u Koper stigla s ciljem popravljanja dojma kako bi prvi dio godine završila u pozitivnom ozračju. U današnjim kvalifikacijama članica ZTD-a Hrvatski Sokol definitivno je u tome uspjela. Izvedba je bila odlična, ocjena visoka – Zelčić je u konkurenciji 31 gimnastičarke završila četvrta.

"Odradila sam stvarno dobru vježbu, ocjena 13.050, moja najveća ocjena do sad. Sretna sam i veselim se nedjeljnom finalu i nadam se da ću ponoviti ovakvu izvedbu kao danas."

Bolje od Zelčić danas su bile dvije Ukrajinke: Ana Laščevska i Diana Lobok. Treća je završila Talijanka Veronica Mandriota. Finale grede na rasporedu je u nedjelju s početkom oko 16:40 sati.

Na gredi je nastupila i Mila Prpić, s ocjenom 11.350 zauzela je 22. mjesto. Na parteru je mlada Riječanka bila 15. s ocjenom 11.750.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!