Nogomet

Al Hilal u maniri Bayer Leverkusena, Brozovićev Al Nassr pao u finalu kupa

Petar Jenjić • petak, 31.05.2024.
Al Hilal u maniri Bayer Leverkusena, Brozovićev Al Nassr pao u finalu kupa
Foto: EPA

U finalu saudijskog kupa do pobjede je stigao Al Hilal koji je dvostruku krunu kompletirao nakon boljeg izvođenja penala. Protivnik je bio Al Nassr...

Sve ono što je Bayer Leverkusen napravio u Njemačkoj, to je za rukom pošlo i Al Hilalu u Saudijskoj Arabiji. Nakon što je osvojio prvenstvo bez poraza, danas je slavio i u finalu nacionalnog kupa.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas je nakon boljeg izvođenja penala bio bolji od Al Nassra i stigao do 11. trofeja u ovom natjecanju kojeg je osvojio i prošle godine. S druge strane, Al Nassr je zadnji kup osvojio 1990., a nakon toga pet puta gubio u finalima.

Al-Hilal je poveo u sedmoj minuti susreta kada je ubacio Malcom, a loptu glavom u mrežu skrenuo Aleksandar Mitrović. Do kraja prvog poluvremena rezultat se više nije promijenio.

U 56. minuti Al Nassr je ostao s igračem manje nakon što je izravan crveni karton, zbog prekršaja u izglednoj šansi za pogodak, zaradio vratar David Ospina. Nije to iskoristio Al-Hilal koji je ostao s igračem manje u 87. minuti kada je u razmaku od nekoliko sekundi dva žuta karton zaradio Ali Al Bulayhi.

Al Nassr je poravnao iz sljedećeg napada. Ubacio je iz auta Ali Lajami, a loptu u mrežu skrenuo Ayman Yahya. Nakon toga nastavio se visok intenzitet, a Al-Hilal ostao je s devetoricom nakon što je Kalodou Kouibaly isključen.

Do kraja regularnog vremena, a zatim i dva produžetka, promjene rezultata nije bilo pa se pristupilo pucanju penala. U prvoj seriji promašivali su i Ruben Neves i Alex Telles, nakon čega su sljedeće četiri serije svi pucači bili precizni.

Saud Abdulhamid promašio je za Al Hilal, ali na drugoj strani pobjedu Al Nassru nije uspio donijeti Ali Al Hassan. Nakon što je zabio Nasser Al Dawsari u sedmoj seriji, nije zabio Meshari Al Nemer na drugoj i slavlje za prvaka moglo je početi.

Marcelo Brozović igrao je za Al Nassr do 69. minute.

King Cup, finale:
Al Hilal - Al Nassr 1:1 (penali 5:4)

FOTO: EPA/Mohamed Messara

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!