Košarka

WNBA: Košarkašice Connecticuta ostale neporažene, Dojkić igrala u pobjedi svog Libertyja

Mario Borko • subota, 01.06.2024.
WNBA: Košarkašice Connecticuta ostale neporažene, Dojkić igrala u pobjedi svog Libertyja
Foto: FaH

Noćas je u WNBA-u, u akciji bilo dvije-trećine lige, a vidjeli smo potpunu dominaciju domaćina. New York i Minnesota su bili uvjerljivi, dok su u preostale dvije utakmice odlučivala nijanse..

Domaći teren noćas je u WNBA ligi nosio posebnu prednost. Sve domaće ekipe uspjele su upisati pobjede. Atlanta je suprotno najavama pobijedila Las Vegas, Connecticut je u uzbudljivoj završnici srušio Dallas, a Liberty i Lynx su bili uvjerljivi.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U vrlo izjednačenoj utakmici većinu su vremena vodile gošće iz Las Vegasa, ali Atlanta je primat preuzela u najbitnijim trenucima kad se lomila utakmica. Allisha Gray i Rhyne Howard sjajno su odradile posljednju dionicu za drugu uzastopnu pobjedu. Završilo je 78:74 za domaću ekipu, a Vegasu nije pomoglo ni 28 poena i devet asistencija A'jae Wilson.

Najuzbudljiviji susret odigrali su Connecticut i Dallas. Neporažene Sunsice teže od očekivanog su došle do trijumfa, ali gošće iz Dallasa itekako imaju za čime žaliti. Minutu prije kraja imale su vodstvo od tri poena, nisu izdržale, a Connecticut je slavio sa 74:72 i ostao neporažen sa savršenim omjerom 7-0.

Alyssa Thomas je odlučila utakmicu s četiri koša u clutchu, a svojih 15 poena dodala je devet skokova i čak 14 asistencija. Brionna Jones je s 22 poena bila šuterski najraspoloženija kod pobjedničke ekipe, a kod Wingsica Arike Ogunbowale je postigla 21 koš.

New York Liberty se nakon dva poraza vratio s dvije pobjede. Utakmica protiv Washington Mysticsa bila je većim dijelom jednosmjerna ulica, ali gošće iz prijestolnice uspjele su zakomplicirati stvari i povesti u posljednjoj četvrtini. Ipak košarkašice Libertyja ubacile su u brzinu više i slavile s 90:79.

Kod New Yorka bilo je dosta raspoloženih igračica, ali istaknimo Sabrinu Ionescu s 24 poena i Breannu Stewart s 18 koševa i 15 skokova. Ivana Dojkić na terenu je provela osam minuta, a postigla je tri poena uz jedan skok. Liberty je na omjeru 6-2, dok je Washington u osam utakmica još uvijek bez pobjede.

Minnesota Lynx lako se obračunala s Phoenix Mercuryjem. Vodstvo je od prve četvrtine samo raslo, u jednom trenutku stiglo je do 29 poena, a zaustavilo se na 24. Velika 95:71 pobjeda za košarkašice Minnesote koje su sada prve na zapadu. U pobjedničkoj ekipi pet igračica je bilo dvoznamenkasto, Alissa Pill za 15 minuta na terenu postigla je 20 koševa, a Napheesa Collier svojih 14 poena dodala je i 11 skokova.

Mercury je izgubio četvrtu utakmicu za redom i s pet poraza u osam utakmica nalazi se pri dnu Zapadne konferencije. Kahleah Copper je postigla 21 koš, ali uz to je imala samo jedan skok i jednu asistenciju.

WNBA:
Atlanta – Las Vegas 78:74
Connecticut – Dallas 74:72
New York – Washington 90:79
Minnesota – Phoenix 95:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!