Tenis

Mikrut pobijedio Poljička i izborio finale tunira u Bolu

Mario Borko • subota, 01.06.2024.
Mikrut pobijedio Poljička i izborio finale tunira u Bolu

U polufinalnu ITF turnira u Bolu na Braču, Luka Mikrut je u dva seta pobijedio Milija Poljičkog i tako mu uzvratio za nedavni porazu u Rovinju...

Bilo je otprije poznato da će Hrvatska u finalu ITF turnira u Bolu na Braču imati svog predstavnika, a bilo je samo pitanje hoće li to biti Luka Mikrut ili Mili Poljičak. Favorita prije meča nije bilo, a na kraju je sa 7:6 (3), 6:2 slavio Mikrut.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poljičak je loše ušao u meč i vrlo brzo se našao u zaostatku od 3:0 i 5:2, ali kod Mikrutovog servisa za prvi set uspio je vratiti izgubljeno i izboriti tie break. Mikrut je tamo napravio dva mini breaka i osvojio set sa 7:6 (3).

Na valu toga, odmah je na startu drugog stvorio break prednosti, a kod rezultata 3:1 stigao je i do dvostrukog. Do kraja je mirno sačuvao prednost, sa 6:2 zaključio meč i izborio finale.

Mikrut je prevagu napravio na drugom servisu protivnika. On je osvojio 73 posto poena na svom drugom servisu, a Poljičak tek 38.

Splićanin će u finalu igrati protiv Francuza, Sasche Gueymarda Wayenburga, koji je u dva seta, sa 6:2, 6:2, svladao Ukrajinca Nikitu Mashtakova.

Bit će to zanimljiv okršaj dvojice igrača podjednake kvalitete. Mikrut je 483., a Francuz 485. tenisač svijeta.

ITF Bol, polufinale:
Luka Mikrut – Mili Poljičak 7:6 (3), 6:2
Sascha Gueymard Wayenburg – Nikita Mashtakov 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!