Nogomet

Trijumf madridskog Reala razveselio i hrvatskog prvaka

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 01.06.2024.
Trijumf madridskog Reala razveselio i hrvatskog prvaka
Foto: EPA

Finalni ogled Lige prvaka između Real Madrida i Borussije Dortmund s posebnom pažnjom pratili su i u redovima hrvatskog nogometnog prvaka Dinama...

Pitanje tko će postati novi prvak Europe, Real Madrid ili Borussia Dortmund uvelike je utjecalo na Dinamovu novu sezonu. Na koncu u Maksimiru mogu otvoriti šampanjac jer je slavlje "Kraljevskog kluba" donijelo i sjajne vijesti u tabor hrvatskog prvaka.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Realov trijumf znači da će "Modri" svoj europski put krenuti iz play-offa Lige prvaka i do elitnog natjecanja "Starog kontinenta" imat će samo jednu prepreku. Sjajna je vijesti da će hrvatski prvak biti i nositelj, ali i da u slučaju poraza ima osiguran nastup u skupinama Europske lige.

Podsjetimo, Dinamo od svih prvaka koji nemaju direktan nastup u Ligi prvaka prema ligaškom koeficijentu, ima, nakon Šahtara, najveći klupski koeficijent. Šahtar bi zahvaljujući tome izborio direktan nastup u Ligu prvaka, a Dinamo u play-off. No, u slučaju da je Borussia osvojila Ligu prvaka, tada bi njemačka dobila još jedan, šesti klub u skupini Lige prvaka i Šahtar i Dinamo ostali bi na istim pozicijama.

Dinamo je ulaskom u play-off rundu osigurao i oko 15 milijuna eura (sudjelovanje u play-offu, plasman u EL, renking, koeficijent, marketing pool). Naravno, ulazak u Ligu prvaka donio bi još izdašniji "komad kolača". Svaki klub ulaskom u Ligu prvaka će zaraditi minimalno 18,6 milijuna eura samo za sudjelovanje.

Važno je i što Realova pobjeda Dinamu donosi kasniji početak sezone jer je play-off na rasporedu 20/21. i 27/28. kolovoza, pa će okupljanje biti 1. srpnja, a ne već 16. lipnja.

FOTO: EPA/ANDY RAIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Piše: Petar Jenjić

    Kdor ne skače, ni Sloven'c

    Iza nas je još jedan dan na Europskom prvenstvu u kojima su završile još dvije skupine. Priča dana definitivno je Slovenija koja je prvi...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!