Ostali sportovi

Dubois prekidom u osmoj rundi zaustavio Filipa Hrgovića

Mihaela Bradovski • nedjelja, 02.06.2024.
Dubois prekidom u osmoj rundi zaustavio Filipa Hrgovića
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Filip Hrgović upisao je prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Odlukom liječnika meč protiv Daniela Duboisa prekinut je u osmoj rundi...

Težak poraz Filipa Hrgovića na priredbi u Rijadu. Meč protiv Daniela Duboisa bio je njegov meč karijere, ali Filip je upisao prvi poraz u profesionalnoj karijeri.

Meč je prekinut u osmoj rundi nakon konzultacije suca u ringu s liječnikom, Filip je imao duboke rasjekotine iznad oba oka i bio je žestoko uzdrman. Liječnik je odmah pokazao kako Hrgović ne može nastaviti meč.

Dubois se prvenstveno pokazao kao puno spremniji, izgledao je svježe cijelim tijekom borbe dok je Hrgović nakon pete runde izgledao sve umorniji. Sedma je bila kritična, tu je pretrpio teške batine i mirisalo je na kraj.

U početku meča Hrgović je dobro izgledao, kontrolirao je Duboisa, nekoliko puta ozbiljno ga je pogodio, ali to nije ostavilo baš nikakvog traga na Britancu koji je uporno išao prema naprijed i stvarao pritisak.

No kako je Hrgović gubio na snazi, tako je bio i sve sporiji u reakciji i sve otvoreniji te je već na kraju šeste runde izgledao vrlo umorno.

U sedmoj rundi nije imao nikakvu obranu, niz teških udaraca sjelo je na njegovu glavu i Hrgović je jedva izdržao do kraja runde na nogama.

Vrlo rano u osmoj rundi sudac je zatražio konzultaciju s liječnikom i tu je priči bio kraj. Iznad desnog oka Hrgović je zaradio posjekotinu već u početku meča, kasnije se otvorila i iznad drugog oka i nije mogao nastaviti.

Ono to ga može brinuti je taj fizički pad sredinom meča i nedostatak odgovora na Duboisove kombinacije. Bio je to prvi Hrgovićev ovakav meč i upisao je poraz.

Poraz u boksu baca borca dosta unazad i pred njim je sada mukotrpan rad i tko zna koliko potrebnih pobjeda da bi se vratio ovdje do kuda je dogurao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!