Tenis

Đoković završio meč u tri sata ujutro: 'Zainatim se kad me svi otpisuju'

Petar Jenjić • nedjelja, 02.06.2024.
Đoković završio meč u tri sata ujutro: 'Zainatim se kad me svi otpisuju'
Foto: EPA

Novak Đoković izborio je osminu finala Roland-Garrosa nakon što je u pet setova svladao Talijana Lorenza Musettija. Njihov meč završio je u tri sata ujutro...

Sjajan meč gledali su sinoć u Parizu gdje je prvi tenisač svijeta Novak Đoković izborio osminu finala Roland-Garrosa pobijedivši Talijana Lorenza Musettija u pet setova. Završilo je 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0 nakon četiri i pol sata provedena na terenu.

Igraj na Györi ETO - BBM Bietigheim na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mogli smo vidjeti pregršt odličnih poteza, frustracije, sreće, emocije, ali i prave teniske magije na obje strane. Oba tenisača pokazala su visoku razinu tenisa.

Meč Đokovića i Musettija počeo je poslije 22:37 sata u subotu, a završio je u tek tri sata u nedjelju ujutro. Branitelj naslova Đoković će u osmini finala igrati protiv Argentinca Francisca Cerundola, 27. na ATP ljestvici, s kojim do sada nije nikada igrao.

"Kada igrate razmjene od 20 ili više udaraca u dva ujutro, pa tko još tada igra. Musetti je igrao tenis života, nije promašivao, bilo je teško. Morao sam se gurati do krajnjih granica kako bi dobio", rekao je i Đoković koji je na kraju citirao i Kobea Bryanta.

"Moja životna priča je da se zainatim kad me svi otpisuju, to me dodatno motivira, a toliko sam puta pokazao od čega sam satkan. Kako kaže Kobe - posao gotov? Posao nije gotov."

Prije Đokovića je plasman u osminu finala osigurao i sedmi tenisač svijeta, Norvežanin Casper Ruud, koji je pobijedio Tomasa Martina Etcheverryija iz Argentine sa 6:4, 1:6, 6:2, 6:2.

Roland-Garros, 3. kolo:
Novak Đoković - Lorenzo Musetti 7:5, 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:0
Casper Ruud - Tomas Martin Etcheverri 6:4, 1:6, 6:2, 6:2

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!