Ostali sportovi

Stopostotna Hrvatska traži nastavak niza protiv Španjolske

Petar Jenjić • nedjelja, 02.06.2024.
Stopostotna Hrvatska traži nastavak niza protiv Španjolske
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija večeras igra posljednju utakmicu trećeg turnira Zlatne skupine Europske lige. U osječkom Gradskom vrtu, s početkom u 19 sati, igra protiv Španjolske koju zadnjih godina redovito pobjeđuje...

Večeras završava treći turnir Zlatne skupine Europske lige u osječkom Gradskom vrtu. Hrvatska će kao domaćin pokušati zadržati stopostotan učinak i doći do nove pobjede. Protivnik će od 19 sati biti Španjolska s kojom u zadnjih nekoliko godina ima odličan omjer.

Igraj na Hrvatska - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski odbojkaši igraju odlično ovogodišnje izdanje ovog natjecanja i u pet utakmica upisali su isto toliko pobjeda za 14 osvojenih bodova. Ispred njih samo je Češka s jednim bodom više i večeras će naši najbolji odbojkaši imati ih priliku preskočiti na prvom mjestu.

Sve je krenulo pobjedom protiv Finske, nakon čega je svladana Belgija, Uslijedio je turnir u Rumunjskoj gdje je Hrvatska porazila domaćina, a zatim i Portugal. Sve utakmice dobila je s 3:1 u setovima. U prvom meču na osječkom turniru uslijedio je i najteži posao.

Protivnik je bila Sjeverna Makedonija protiv koje je u petom međusobnom dvoboju zaredom igrala pet setova. Ipak, izvukla je pobjedu i ostala u igri za prvo mjesto. Iako će Osijek biti domaćin i Final Foura 15. i 16. lipnja, čime je Hrvatska svakako sudionik završnice, to izabranike Igora Juričića nije spriječilo da odigraju odlične utakmice.

Današnji protivnik bit će Španjolska koja je osvojila deset bodova u pet utkamica. i sigurno ide na završni turnir. Natjecanje je započela 3:0 pobjedom protiv Luksemburga, nakon čega je uslijedio 3:1 poraz od Portugala i 3:2 poraz od Estonije. Protiv Finke je upisana druga pobjeda (3:1), a jučer protiv Sjeverne Makedonije i treća (3:1).

Međusobni dvoboji uvjerljivo su na strani Hrvatske. Španjolska je slavila 2019. godine s 3:0 u setovima, a sljedećih šest mečeva kao pobjednik je izašla Hrvatska, s tim da je samo jedan otišao u pet setova. Posljednju utakmicu igrali su u skupini prošlog Europskog prvenstva kad su naši odbojkaši slavili s 3:0.

Što su rekli

Igor Juričić, izbornik Hrvatske: "Protiv Sjeverne Makedonije pokazali smo karakter i psihološki smo izdržali do kraja. Oni su odigrali sjajno, bili smo u problemima s blokom i obranom, nismo nikako to mogli stabilizirati. Fokusirali smo se na važne stvari: servis, prijem i napad, tako da smo na kraju pobijedili i zbog toga sam sretan."

Mjesto, vrijeme

Dvorana Gradski vrt, Osijek, 19:00

Suci: Blaž Markelj (Slovenija), Ksenija Jurković (Hrvatska)

Zadnji susret

Početkom rujna prošle godine, na Europskom prvenstvu, Hrvatska je upisala pobjedu od 3:0 u setovima.

Prognoza

Hrvatska je bolja u međusobnim dvobojima u posljednje vrijeme, a ishod neće joj biti od prevelikog značenja. Ipak, danas očekujemo hrvatsku pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!