Zimski sportovi

Treća sreća? Florida Panthersi vraćaju se u veliko finale

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 02.06.2024.
Treća sreća? Florida Panthersi vraćaju se u veliko finale

Florida Panthersi treći su put u svojoj povijesti izborili veliko finale NHL lige. Za svoj prvi Stanley Cup borit će se protiv boljeg iz dvoboja Edmonton Oilersa i Dallas Starsa...

Hokejaši Florida Panthersa izborili su plasman u veliko finale NHL lige nakon što su u šestom susretu finala Istoka pobijedili New York Rangerse s 2:1 i u seriji na četiri pobjede slavili sa ukupnih 4-2.

Igraj na NHL doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Panthersi će se tako drugu godinu zaredom i treći put ukupno boriti za Stanley Cup nakon što su prošle godine u finalu izgubili od Vegas Golden Knightsa s 1-4. Izgubili su i svoje prvo finale 1996. od Colorado Avalanchea.

Ovoga puta za naslov će se boriti protiv Edmonton Oilersa ili Dallas Starsa, a Oilersi trenutačno vode s 3-2 u seriji.

Florida je povela u posljednjoj minuti prve trećine golom Sama Bennetta, a na polovici posljednje trećine Vladimir Tarasenko je zabio za 2:0. Artem Panarin je tek smanjio 100 sekundi prije kraja susreta.

Na pobjedničkoj strani je Sergej Bobrovski sakupio 22, a kod Rangersa je Igor Šesterkin imao 32 obrane.

"Dodirnuli smo trofej prošle godine, ali nije nam išlo. Ovoga puta idemo do kraja", kazao je Bennett nakon utakmice za ESPN.

"Očekivali smo da ćemo se vratiti u finale. Naravno, ništa nije bilo sigurno, ali očekivali smo", dodao je Matthew Tkachuk.

Rangersi su imali najbolji rezultat lige u regularnoj sezoni, no izgubili su u konferencijskom finalu po drugi put u posljednje tri sezone nakon što su eliminirani od Tampa Bay Lightninga 2022. godine. Ostaju tako na četiri naslova, a posljednjeg su osvojili prije 30 godina.

"Dečki su se sjajno borili cijele sezone. Naravno, da je razočaravajuće izgubiti", kazao je trener Rangersa Peter Laviolette.

NHL, finale Istoka:
Florida Panthers - New York Rangers 2:1 (4-2 u seriji)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!