Košarka

Zadar još jednom očitao lekciju Splitu i obranio naslov prvaka Hrvatske!

Petar Jenjić • nedjelja, 02.06.2024.
Zadar još jednom očitao lekciju Splitu i obranio naslov prvaka Hrvatske!
Foto: Šime Zelić/PIXSELL

Košarkaši Zadra po peti put u povijesti osvojili su naslov prvaka Hrvatske. Pred punim Višnjikom potpuno su razbili Split i slavili u finalnoj seriji s 3-2 u pobjedama...

Nakon što je Split poveo s 2-1 u seriji i imao meč loptu na domaćem terenu, činilo se da bi Žuti mogli prekinuti sušu trofeja koja traje već 20 godina. Međutim, u četvrtoj je izdominirao Zadar i vratio finalnu seriju u Višnjik, a večeras u majstorici odigrao još jednu sjajnu utakmicu.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zadar je večeras pred krcatom dvoranom slavio s visokih 93:66 i došao do svog petog naslova prvaka Hrvatske, a prvi put u povijesti da je obranio naslov. Nakon Kupa Krešimira Ćosića, dvostruka kruna stiže u Grad košarke, apsolutno zasluženo. Najbolja momčad Hrvatske pokazala je još jednom visoku razinu igre.

Split je na početku vodio s 8:11 i 10:13, ali nakon toga u potpunosti je igrao Zadar. Do kraja prve četvrtine napravio je lijepu seriju i imao osam koševa viška (26:18). Vrlo brzo stigao je i do dvoznamenkaste prednost, a na poluvremenu je vodio s 18 razlike (49:31)

Domaćin je u prve tri minute drugog poluvremena ubacio pet trica, došao i do vodstva od 64:31, a nakon toga bez ikakvih problema čuvao stečenu prednost. 20-ak minuta kasnije moglo se i potpuno početi slaviti.

Zadrane je do pobjede predvodio Luka Božić s 19 koševa, šest skokova i devet asistencija, Arijan Lakić dodao je 18 koševa (trica 6/9) i šest skokova, a Marko Ramljak 14 poena.

Prvo ime Splita bio je Shannon Shorter s 18 koševa, Mate Kalajžić dodao je 11 poena i pet skokova.

Premijer liga, finale:
Zadar - Split 93:66 (3-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!