Tenis

Nino Serdarušić jedini Hrvat do finala kvalifikacija u Zagrebu

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.06.2024.
Nino Serdarušić jedini Hrvat do finala kvalifikacija u Zagrebu

Od četvorice hrvatskih tenisača koji su nastupili u kvalifikacijama za ATP Challenger "Zagreb Open", samo je 27-godišnji Nino Serdarušić uspio proći prvu prepreku i stići na jednu pobjedu od plasmana u glavni turnir.

Serdarušić (ATP - 358.) je na središnjem terenu teniskog kompleksa na zagrebačkoj Šalati svladao latvijskog reprezentativca Roberta Štrombachsa (ATP - 402.) sa 6:3, 6:4. Latvijac je u drugom setu poveo 3:1, ali je Serdarušić odmah vratio 'break' i do kraja meča izgubio još samo jedan gem.

Igraj na mečeve kvalifikacija u Zagrebu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Serdarušićev sljedeći suparnik je Turčin Yanki Erel (ATP - 390.) koji je u prvom kolu svladao hrvatskog igrača s pozivnicom 26-godišnjeg Domagoja Bilješka sa 6:4, 6:2.

Ni preostala dva domaća predstavnika koji su dobili pozivnicu za kvalifikacije nisu bili bolje sreće. Za 16-godišnjeg Emanuela Ivaniševića je prvi nositelj kvalifikacija, 26-godišnji Španjolac Carlos Taberner (ATP - 309.), bio prevelik zalogaj. Španjolski tenisač je za 62 minute došao do uvjerljive pobjede 6:1, 6:1.

Dobro se u prvom setu držao 17-godišnji Lovro Maričić, koji je protiv Nizozemca Guya den Oudena (ATP - 366.) dvaput imao prednost 'breaka' (1:0, 3:2), ali je u oba navrata odmah gubio svoje servise. Nizozemski tenisač je na kraju za 73 minute došao do pobjede 6:3, 6:2.

Završno kvalifikacijsko kolo će biti odigrano u ponedjeljak, kad će započeti i glavni turnir "Zagreb Opena".

U nedjelju je napravljen i ždrijeb turnira parova. U njemu su se našla dva hrvatska para s pozivnicima i još dvojica hrvatskih igrača koji će zaigrati s inozemnim partnerima. Nino Serdarušić i Slovenac Blaž Rola, prošlogodišnji pobjednici umaškog ATP turnira, u prvom će kolu igrati protiv Španjolca Daniela Rincona i Nizozemca Marka Vervoorta.

Zvonimir Babić za partnera ima Amerikanca Nicolasa Morena De Alborana, a suparnici u prvom kolu su im Britanac Scott Duncan i Amerikanac Hunter Reese.

Vito Horvat i Emanuel Ivanišević su dobili pozivnicu, a ždrijeb im je dodijelio Izraelca Daniela Cukiermana i Austrijanca Davida Pichlera. S pozivnicom nastupa i par Matej Dodig - Luka Mikrut, a njih u prvom kolu čekaju drugi nositelji, subotički blizanci Ivan i Matej Sabanov, koji su nekada igrali pod hrvatskom zastavom, a danas predstavljaju Srbiju.

FOTO: Frane Hrabrov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!