Košarka

Fenerbahče na korak do finala, traži se treća pobjeda

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.06.2024.
Fenerbahče na korak do finala, traži se treća pobjeda
Foto: EPA

Košarkaški Fenerbahčea večeras igraju na gostovanju kod Bešiktaša u trećoj polufinalnoj utakmici turskog prvenstva. Još im jedna pobjeda nedostaje za prolazak u finale...

Večeras je na rasporedu treća utakmica polufinala turskog košarkaškog prvenstva. Na korak do plasmana u novo finale je Fenerbahče koji će s početkom od 19:30 sati gostovati kod Bešiktaša. Suci današnjeg dvoboja su: Emin Mogulkoc, Mehmet Serdar Unal i Tolga Akkusoglu.

Igraj na Bešiktaš - Fenerbahče na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Fenerbahče je prošle godine ispao u polufinalu od kasnijeg prvaka Anadolu Efesa, a zadnji naslov osvojio je protiv istog protivnika dvije godine ranije. S druge strane, Bešiktaš još od 2012. godine nije igrao finale, a tada je osvojio svoj ukupno drugi naslov državnog prvaka.

Do polufinala Fenerbahče je stigao s 2-0 u seriji protiv Petkim Spora, a Bešiktaš je istim rezultatom izbacio Manisu. Momčad Šarunasa Jasikevičiusa u polufinalnu seriju ušla je nakon nastupa na Final Fouru Eurolige gdje je prvo izgubila polufinale od Panathinaikosa, a zatim i od Olympiakosa u dvoboju za treće mjesto.

Međutim, uspješno su se oporavili i vratili pobjedama. U prvoj utakmici protiv Bešiktaša slavili su s 96:88 na krilima izvrsnog Nigela Hayes-Davisa koji je "utrpao" 29 poena, a priključio mu se i Scottie Wilbekin. U toj utakmici ozlijedio se Marko Gudurić i njegov nastup večeras je pod znakom pitanja.

Druga utakmica bila je puno izvjesnija od prve. Slavio je s 98:72, a susret je prelomio u trećoj četvrtini koju je dobio s 25:9. Ponovno su Hayes-Davis i Wilbekin predvodili Fener do pobjede koji svojim navijačima ovoga puta nije priuštio preveliku dramu.

To je bila već peta međusobna utakmica ove sezone. U prvoj je Bešiktaš na domaćem terenu slavio sa 68:64, nakon čega je Fenerbahče u polufinalu kupa slavio s visokih 99:68. Drugi prvenstveni dvoboj ponovno je uvjerljivo dobio današnji gost, bilo je 87:66. Na preostala dva već smo se osvrnuli.

Dodajmo i to da u finalu već čeka branitelj naslova Anadolu Efes koji je s 3-0 u seriji izbacio Pinar Karsiyaku.

Što su rekli

Šarunas Jasikevičius, trener Fenerbahčea: "Bit će teško. Oni će igrati na svom terenu, tu mu je sigurno ugodnije. Sigurno će biti puno agresivniji i moramo biti spremni odgovoriti na to."

Dyshawn Pierre, igrač Fenerbahčea: "U drugom poluvremenu druge utakmice smo pokazali kako trebamo igrati. Bilo je vrlo važno pobijediti kod kuće. Bešiktaš je dobra ekipa, tako moramo igrati i u gostima."

Mjesto, vrijeme, suci

BJK Emlakjet Spor Kompleksi, Istanbul, 19:30

Suci: Emin Mogulkoc, Mehmet Serdar Unal, Tolga Akkusoglu

Nedostaju

Bešiktaš: Ugurlu, Simonović (pod upitnikom)

Fenerbahče: Gudurić (pod upitnikom)

Zadnji susret

Fenerbahče je odigrao odlično na domaćem terenu i slavio rezultatom 98:72.

Prognoza

Fenerbahče je definitivno favorit u večerašnjoj utakmici, ali Bešiktaš je jedinu međusobnu utakmicu ove sezone na domaćem terenu dobio. Očekujemo izjednačen dvoboj, kako i priliči borbi za prvaka.

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!