Zimski sportovi

Panthersi saznali protivnika u finalu, Oilersi izbacili Starse

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.06.2024.
Panthersi saznali protivnika u finalu, Oilersi izbacili Starse

Za ovosezonski Stanley Cup borit će se Florida Panthersi i Edmonton Oilersi. Kanadska momčad sinoć je zaključila posao protiv Dallas Starsa...

Hokejaši Edmonton Oilersa plasirali su se u nedjelju u finale Stanley Cupa, prvi put u gotovo 20 godina, nakon što su u nedjelju, u šestoj utakmici finala Zapadne konferencije, na svom terenu s 2:1 pobijedili Dallas Starse. Edmonton je tako seriju dobio ukupnim rezultatom 4-2.

Igraj na hokejaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U finalu će Oilersi, počevši od 8. lipnja, igrati s Florida Panthersima i pokušati postati prva kanadska franšiza koja je osvojila NHL od Montreal Canadiensa 1993. godine.

Pobjedu u nedjelju Edmontonu je osigurao vratar Stuart Skinner koji je utakmicu završio s 34 obrane. Golove za pobjedničku momčad su u prvoj trećini zabili Connor McDavid i Zach Hyman, a jedini pogodak za Dallas u zadnjoj trećini postigao je Mason Marchement.

Kanadska momčad, koja je zadnji put finale igrala 2006. godine, osvojila je pet Stanleyjevih Cupova u sedam sezona, od 1984. do 1990., uključujući četiri s legendom Wayneom Gretzkyjem.

Dan ranije Florida je osigurala plasman u finalu Stanley kupa pobjedom nad New York Rangersima u finalu Istočne konferencije. Već finalisti prošle godine, a prije toga 1996., Panthersi će pokušati ugrabiti prvu NHL krunu u svojoj povijesti.

NHL:
Edmonton Oilers - Dallas Stars 2:1 (4-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!