Ostali sportovi

Odbojkaši zadovoljni nakon još jedne pobjede: 'Sjajna uvertira za Final Four'

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.06.2024.
Odbojkaši zadovoljni nakon još jedne pobjede: 'Sjajna uvertira za Final Four'
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

U dijametralno suprotnim raspoloženjima hrvatske odbojkaške reprezentacije zaključile su nastupe. I dok su odbojkaši osigurali Final Four, daleko od istog ostale su odbojkašice...

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija sinoć je u Osijeku slavila protiv Španjolske i na stopostotnom učinku čeka Final Four koji će se održati u istom gradu.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kapetan Petar Đirlić nakon meča je rekao:

"Šest od šest, zaista sjajna uvertira za Final Four u Osijeku. Tko se mogao ovome nadati. Imali smo jako dobre protivnike, niti jedan nije bio slab, poput Luksemburga ili Azerbajdžana koji su završili bez bodova na kraju. Možemo biti zadovoljni s pobjedama, ali mislim da ima još dosta mjesta za napredak i nadamo se da ćemo ova dva tjedna do Final Foura iskoristiti na pravi način i spremiti se za polufinale koje nam je najvažnije jer nas vodi u Kinu na Challenger kup na kojem se vadi viza za Ligu nacija."

Igor Juričić, izbornik reprezentacije, vrlo je zadovoljno na kraju konstatirao:

"Čestitke momčadi najprije, pa stručnom stožeru i svim ovim ljudima oko nas koji se brinu da imamo sve. Jako je lijepo što smo završili s nizom od šest pobjeda, sigurno je to jako važno za samopouzdanje. Sada slijede dva dana odmora, a nakon toga se pripremamo za ono nama najvažnije, Final Four u Osijeku. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i analiziramo protivnike. Jako sam zadovoljan i drago mi je da se svi osjećamo dobro i da je povjerenje među nama."

S druge strane, hrvatske odbojkašice izgubile su od Rumunjske s 3:0 u setovima nakon samo 71 minute igre. Time su izgubile sve šanse za plasmanom na Final Four.

Izbornik Igor Arbutina nakon posljednjeg susreta bio je vidno deprimiran:

"Nakon Azerbajdžana u prvoj utakmici, ovo je sigurno naša najgora prezentacija do sada. Gotovo ni s čime ne mogu reći da sam zadovoljan, nije bilo energije, pristup je bio loš i to je samo dokaz da imamo jako puno još za raditi u gotovo svim elementima odbojkaške igre. Očekuje nas da se "zakopamo u rudnik" i da radimo i dignemo kvalitetu igre. Talenta ima, ali za ovako mladu ekipu ovakva beskrvna igra na terenu je jednostavno nedopustiva. To nikako nije dobro, jer smatram da mlade djevojke moraju imati izuzetno visoku energiju u terenu, a mi to danas nismo prezentirali, takav je bio rezultat i naša izvedba. Zato nas očekuje radno ljeto, da kvalifikacije za EP u kolovozu dočekamo spremni i da pobijedimo Rumunjsku i Kosovo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!