Košarka

Tatum želi iskoristiti drugu šansu, Celticsi s nestrpljenjem čekaju Porzingisa

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.06.2024.
Tatum želi iskoristiti drugu šansu, Celticsi s nestrpljenjem čekaju Porzingisa
Foto: EPA

Boston Celticsi borit će se protiv Dallas Mavericksa za svoj 18. naslov prvaka. Važna karika za finale bit će Jayson Tatum, a trebao bi biti i Kristaps Porzingis koji se vraća nakon ozljede...

Prije dvije godine Boston Celticsi ostali su malo prekratki u velikom NBA finalu protiv Golden State Warriorsa, a sada protiv Dallas Mavericksa imaju novu šansu za osvajanje prvog prstena još od 2008. godine.

Igraj na NBA finale na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedan od igrača od kojih se puno očekuje je Jayson Tatum koji je u spomenutom finalu bilježio 21.5 poena u prosjeku, ali uz ozlijeđeni zglob šutirao samo 31.5 posto za dva.

"Možemo jako puno naučiti iz tog finala, a ovoga puta stvari su puno drugačije. Očito je je da smo već tamo bili i da nismo uspjeli, a sada je ponovno prilika. Ne dobivate uvijek druge šanse, tako da tražim samo nju i da pojednostavimo stvari koliko god to bude moguće. To je još jedna serija koju moramo dobiti."

Još treba vidjeti kakva je situacija s Kristapsom Porzingisom koji je u prije tri dana trenirao s momčadi, a trener Joe Mazzulla zadovoljan je njegovim napretkom u povratku od ozljede.

Latvijac je bio van terena nešto više od mjesec dana i propustio je deset utakmica u doigravanju. Ozlijedio se u četvrtom susretu prve runde protiv Miami Heata, ali Celticsi su i bez njega ostvarili učinak od devet pobjeda i jednog poraza.

Porzingis je bilježio 20.1 poen, 7.2 skokova i 1.9 blokada ove sezone i šutirao 51.6 posto iz igre. U petak je na treningu sudjelovao u šuterskom treningu, a dan kasnije je igrao pet na pet.

Finalna serija Boston Celticsa i Dallas Mavericksa počinje u noći s četvrtka na petak od 02:30 po hrvatskom vremenu. Celticsi su 17 puta bili NBA prvaci, a Mavericksi jednom.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!