Ostali sportovi

Hrgović: 'Rekao sam prije meča da ću se povući ako izgubim, a tako se trenutno osjećam'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.06.2024.
Hrgović: 'Rekao sam prije meča da ću se povući ako izgubim, a tako se trenutno osjećam'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Filip Hrgović vratio se kući nakon poraza od Daniela Duboisa. Hrgović je vrlo razočaran i trebat će vremena da mu se vrati želja za boksom...

Prvi poraz u profesionalnoj karijeri Filip Hrgović upisao je u subotu u Rijadu protiv Daniela Duboisa. Jako težak poraz i ogromno razočaranje za hrvatskog boksača.

"Hvala što ste došli iako sam dobio po lampi, ova vjernost se ne zaboravlja. Nemam što puno za reći, propustio sam najveću priliku u karijeri. Izgubio sam od, i dalje to mislim, lošijeg borca. Bio sam uvjeren da ću ga pobijediti, bio sam uvjeren da je ovo moje vrijeme i da se sve posložilo da postanem svjetski prvak. Bio sam pred vratima raja. Zašto se ovo dogodilo, trebat ću malo vremena da razmislim o svemu. Neka analiza najbrža, par stvari što moram reći je, iako je to već negdje izišlo vidio sam, pukla mi je arkada na sparingu tri tjedna prije meča i bilo je upitno hoću li se boriti. Desetak dana prije meča bio sam pet dana u krevetu, razbolio sam se, dobio sam virozu i to me držalo do samog meča. Bio sam na tabletama, nisam bio na sto posto. Izgubio sam ta zadnja tri tjedna u kojima se forma izbrusi", kaže Hrgović.

U trenutku prekida Hrgović je imao bodovnu prednost kod sudaca.

"Nisam izgubio prekidom nego sam izgubio zbog te puknute arkade koja se otvorila već u drugoj rundi. Pogodio me glavom i mislim da bi bio totalno drugi tijek meča. Krv mi je išla u oči i nisam vidio dosta njegovih udaraca. S druge strane on je dobio krila zbog te posjekotine, znao je da mu je to prilika za prekid. U trenutku prekida sam vodio 4:3 u rundama, ta je on dobio osmu, u devetu bi ušli izjednačeno. Možda bih ja u devetoj i desetoj ga ispogađao, ali sada možemo pričati do sutra. U svakom slučaju nije završilo kako sam očekivao. Prihvatio sma njegovu borbu, nisam boksao svoj boks, htio sam ga nokautirati već u prvoj rundi, mislio sam da neće izdržati tri runde, ponijela me atmosfera, ali se okrenulo u krivom smjeru."

Priznaje Hrgović i da ga je Dubois iznenadio i da ga je duboko u sebi malo i podcijenio.

"Znao sam da sam u deficitu sa snagom, ali išao sam što bude, bude. Nije me poremetilo samo fizički, nego ta bolest baci i sumnju hoće li sve biti dobro, borba je tu, prilika je tu, nema nazad. Vjerovao sam da će i ovoliko biti dovoljno, možda sam ga i podcijenio malo iako sam pripremama pristupio maksimalno ozbiljno, ali možda sam ga daleko u sebi podcijenio. On je, s druge strane, pokazao nešto što nikad nije, primio je puno jakih udaraca. Vidjeli smo u prijašnjim mečevima da je odustajao nakon nekih udaraca, sve u svemu kad se to sve zbroji i oduzme, tu smo nažalost, dočekujete me kao gubitnika, a ne kao pobjednika."

Razočaranje je trenutno veliko i razumljivo je da Hrgović trenutno nema neku volju za boksom, ali ne želi se oprostiti na ovaj način.

"Rekao sam prije meča da ću se povući ako izgubim, a tako se trenutno osjećam. Nikad nisam mislio da je to neki rang borca koji će mene pobijediti, znam da vrijedim puno više, a kako se trenutno osjećam, najradije više nikad ne bih boksao, stvarno mi je ovo smak svijeta u jednu ruku. Ali s druge strane, ne mogu se povući na ovakav način, s porazom, mislim da ću morati probati još jednom se posložiti i napraviti još jedan run prema svjetskoj tituli. Prilika će biti, već je sam Turki došao u bolnicu i rekao da je zadovoljan izvedom i da me čeka prilika kad sam spreman. Prilika neće nedostajat, a stvar je na meni kad ću biti spreman, hoću li biti spreman i želim li to i dalje. Treba mi malo odmora i da stanem na loptu. Ovo je prvi put u 18 godina da imam priliku stati na loptu jer nikad dosad nisam imao veću ozljedu ili stanku i kada nisam boksao trenirao sam, sad prvi put u karijeri nemam ugovor, nemam ništa na stolu, slobodan sam i mogu si uzeti vremena koliko god trebam. Tako da trebat će mi malo vremena da dođem k sebi i da vidim što ću dalje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis03.06.2024. u 20:03
    izgubio si od boljeg. kad naučiš cijeniti protivnika i priznati poraz, možda od tebe još nešto bude, u protivnom samo jedna od mnogih truba s velikim ustima, ali bez podrške.
    cameosis