Nogomet

Englezi pokvarili Barbarezov debi, Njemačka bez pobjede protiv Ukrajine

Mihaela Bradovski • utorak, 04.06.2024.
Englezi pokvarili Barbarezov debi, Njemačka bez pobjede protiv Ukrajine
Foto: EPA

Osim Hrvatske i Sjeverne Makedonije, odigrano je još nekoliko prijateljskih utakmica, pa su tako do pobjede došli Englezi i Škoti, a Njemačka je samo remizirala s Ukrajinom...

Škoti su u Faru igrali protiv Gibraltara, slavili su s 2:0, ali ne mogu biti potpuno zadovoljni. Efikasnost nije bila na visokoj razini i protiv skromnog protivnika iskoristili su tek dvije prilike.

Igraj na prijateljske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi pogodak stigao je u 58. minuti kada je Ryan Christie probio led i zabio za vodstvo, a drugi gol stigao je tek u završnici, u 85. minuti Che Adams postavio je konačnih 2:0.

Njemačka je u Nürnbergu bila dosta bolja od Ukrajine, ali od 26 upućenih udaraca prema golu, niti jedan nije završio u mreži.

Ukrajina je tako produžila niz utakmica bez poraza i dodatno se napunila samopouzdanjem remijem protiv domaćina Eura.

Bosna i Hercegovina u debiju Sergeja Barbareza na klupi upisala je 3:0 poraz u gostima kod Engleska. Ništa neočekivano, Engleska je apsolutno dominirala, ali tek u završnici je slomila otpor gostiju.

Povela je pogotkom Colea Palmera iz kaznenog udarca, no do 85. minute nije mogla do drugog pogotka. Tada lijepim udarcem zabija Trent Alexander-Arnold, a točku na i ubrzo je stavio Harry Kane.

Kod BiH do 74. minute na travnjaku je bio i branič Rijeke Stjepan Radeljić te bio među najboljim gostujućim pojedincima.

Prijateljske utakmice:
Škotska - Gibraltar 2:0
Njemačka - Ukrajina 0:0
Engleska - BiH 3:0

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!