Tenis

Ozlijeđeni Đoković slavio nakon četiri i pol sata igre

Mihaela Bradovski • utorak, 04.06.2024.
Ozlijeđeni Đoković slavio nakon četiri i pol sata igre
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici četvrtfinala Roland-Garrosa. Među njima su i Novak Đoković i Alexander Zverev koji su se izvlačili iz teških situacija...

Više od četiri i pol sata uz 329 odigranih poena trajao je meč između Novaka Đokovića i Francisca Cerundola. Đoković je zaostajao 2-1 u setovima, zvao fizioterapeuta, imao problema s ozljedom, ali se uspio izboriti za pobjedu velikim preokretom. No, možda je to ipak bila preskupa pobjeda.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ne bih ulazio u detalje o stanju koljena, napravit ćemo magnetsku pa ćemo više znati. Postoji mogućnost i da ne nastupim u četvrtfinalu, ovisi o snimanju, odnosno koliko je štete naneseno. Imao sam ozljede mišića, sve se može pokrpati zavojima, ali koljeno je druga stvar, to je jedan od glavnih zglobova za kretanje", zabrinuto je zvučao nakon meča Đoković.

Danil Medvjedev dobio je prvi set protiv Alexa De Minaura, a onda je nestao s terena. Australac ga je potpuno nadigrao u naredna tri seta i upisao je pobjedu te prolaz u četvrtfinale.

"Iskreno, razočaran sam porazom, ali nemam si što predbaciti. Borio sam se do kraja, nisam se predavao, ali moj tenis danas nije bio dovoljan, bio je bolji", priznao je Medvedev.

Alexander Zverev u pet setova svladao je Holgera Runea, slično kao Đoković okrenuvši meč nakon zaostatka 2-1 u setovima.

Casper Ruud zaustavio je Taylora Fritza pobjedom u četiri seta. Ruud je bio sjajan na reternu, držao je Fritza pod pritiskom i imao je u meću čak 27 break lopti.

Roland-Garros, osmina finala:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Francisco Cerundolo (Argentina, 23) 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3
Alex De Minaur (Australija, 11) - Danil Medvjedev (-, 5) 4:6, 6:2, 6:1, 6:3
Alexander Zverev (Njemačka, 4) - Holger Rune (Danska, 13) 4:6, 6:1, 5:7, 7:6(2), 6:2
Casper Ruud (Norveška, 7) - Taylor Fritz (SAD, 12) 7:6(6), 3:6, 6:4, 6:2

FOTO: EPA/MOHAMMED BADRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!