Tenis

Zverev nadigrao Runea za svoje šesto četvrtfinale Roland-Garrosa

Mario Borko • utorak, 04.06.2024.
Zverev nadigrao Runea za svoje šesto četvrtfinale Roland-Garrosa
Foto: EPA

U velikoj drami koja je trajala do kasnih večernjih sati, Alexander Zverev je preokretom u pet setova slavio protiv Holgera Runea i pobijedio ga prvi puta u karijeri...

Ovaj Roland-Garros bit će zapamćen po maratonima koji su završavali dan nakon što su počinjali. Alexander Zverev i Holger Rune na teren su izašli tek nakon 21:30, a nakon četiri sata i 15 minuta borbe, kao pobjednik je, s 4:6, 6:1, 5:7, 7:6 (2), 6:2, izašao Nijemac.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za osvajanje prvog seta Dancu je bio potreban jedan break do kojeg je došao kod rezultata 2:2. U idućem gemu spasio je tri break prilike Nijemca i kasnije mirno, sa 6:4 zaključio set. U drugom Rune nije osvojio nijedan svoj servis game. Zverev je napravio tri break, jednom je izgubio svoj početni udarac što je bilo dovoljno za 6:1 i izjednačenje rezultata u setovima.

U trećem smo odmah na startu vidjeli dva breaka, a onda su u nastavku obojica tenisača bila vrlo sigurna na svojim početnim udarcima. Kod rezultata 5:5, Zverev je propustio dvije prilike za oduzimanje servisa, a Rune je u idućem gemu iskoristio svoju drugu i sa 7:5 poveo 2:1 u setovima.

Nijemac je u četvrtom setu dva puta bio u zaostatku, ali je uspio vratiti izgubljeno, preživjeti Runov servis za meč kod vodstva 5:4 i izboriti 13. igru. Tamo je bio dominantan i sa 7:6 (2) ponovno izjednačio rezultata u setovima.

U petom setu Nijemac je, kao i u drugom, pronašao svoj najbolji tenis, konstantno je pritiskao, dva puta oduzeo servis Dancu i s 4:6, 6:1, 5:7, 7:6 (2), 6:2 izborio svoje šesto četvrtfinale u Parizu.

Ovo je bio drugi međusobni susret ovih dvaju tenisača, prvi je prije dvije godine u Münchenu sa 6:3, 6:2 pripao Dancu, a Zverev će protiv Alexa De Minaura, koji je iznenadio Daniila Medvedeva, igrati za svoje četvrto uzastopno polufinale na French Openu.

Olimpijski prvak iz 2021., nakon neugodne ozljede koja ga je na neko vrijeme udaljila od samog vrha, sve više podsjeća na sebe i u četvrtfinalu će protiv Australca biti veliki favorit.

Roland-Garros, osmina finala:
Alexander Zverev (Njemačka, 4) – Holger Rune (Danska, 13) 4:6, 6:1, 5:7, 7:6 (2), 6:2

FOTO:EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!