Vodeni sportovi

Tucak dobio novi ugovor i objavio prošireni popis igrača za Olimpijske igre

Mario Borko • utorak, 04.06.2024.
Tucak dobio novi ugovor i objavio prošireni popis igrača za Olimpijske igre
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Održana je konferencija za medije hrvatske vaterpolske reprezentacije. Na njoj je potpredsjednik saveza Perica Bukić obznanio da je Ivica Tucak dobio novi ugovor, a izbornik je objavio širi popis kandidata za odlazak na Olimpijske igre u Parizu...

Hrvatski vaterpolisti ove su godine već dva puta razveselili cijelu naciju, srebrom na Europskom i zlatnom na Svjetskom prvenstvu, a krajem srpnja i početkom kolovoza očekuje ih ono najvažnije, Olimpijske igre u Parizu. Pred novinare su utorak stali izbornik Ivica Tucak i potpredsjednik saveza Perica Bukić.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi je imao riječ potpredsjednik saveza koji je obznanio da je s izbornikom suradnja produžena na dodatne četiri godine:

“Ispred nas su Olimpijske igre. U Pariz odlazimo nakon dva sjajna uspjeha, kao svjetski prvaci. To je čast, ali i obaveza. S izbornikom smo produljili ugovor na dodatne četiri godine i on se sada mirne glave može pripremati za Pariz. Tucak je to zaslužio svojim radom. On je s Ratkom Rudićem primjer i obojica su u svom periodu sjajno vodili reprezentaciju.“

Na olimpijskom turniru sudjeluje 12 reprezentacija, a Hrvatska je smještena u skupini A s Italijom, Rumunjskom, Grčkom, Sjedinjenim Američkim Državama i Crnom Gorom. Prva utakmica na rasporedu je 28. srpnja, a reprezentacija s prvim ciklusom priprema započinje već devetog lipnja:

“Ispred nas je ljeto s dugim pripremama. Čeka nas najvažnije sportsko natjecanje na svijetu. Čast mi je i zadovoljstvo što mi je savez ukazao povjerenje, imao sam bogatu financijsku ponudu, ali nisam ni sekunde dvojio o tome što želim. Nadam se da će je pred nama još jedno uspješno razdoblje. Plan za OI je da se okupimo devetog lipnja u Zagrebu. Potom odlazimo u Kranj gdje imamo sjajne uvjete za pripremu. Nakon naporna dva tjedna priprema imat ćemo malu stanku i 27. lipnja se ponovno okupljamo u Zagrebu gdje ćemo odraditi nekoliko treninga s mađarskom reprezentacijom“, najavio je okupljanje Tucak.

Reprezentacije će početkom srpnja odraditi pripremni turnir u Italiji na kojem će joj uz domaćina protivnici biti Španjolska i Grčka. Završne pripreme bit će u Šibeniku, a reprezentacija u Pariz putuje dva dana prije početka turnira.

Reprezentaciji se ponovno priključio zlatni olimpijac Maro Joković:

“Maro se ponovno stavio na dispoziciju. Željeli smo da bude s nama i na Svjetskom i na Europskom prvenstvu, ali objektivne okolnosti su ga spriječile u tome. U njemu smo dobili veliko pojačanje na papiru, ali on to mora pokazati i u bazenu“, rekao je izbornik.

Novo ime na popisu je Luka Brnetić koji igra u SAD-u, a Tucak ga je pozvao na preporuku kolege Marka Pintarića koji garantira da se radi o igraču koji je budućnost hrvatskog vaterpola.

Prošireni popis reprezentacije za Olimpijske igre u Parizu:
Marko Bijač
Josip Vrlić
Toni Popadić
Mate Anić
Mauro Ivan Čubranić
Rino Burić
Ivan Krapić
Antonio Dužević
Luka Lončar
Matias Biljaka
Marko Žuvela
Andrija Bašić
Franko Lazić
Konstantin Harkov
Filip Kržić
Zvonimir Butić
Jerko Marinić Kragić
Ante Vukičević
Luka Bukić
Loren Fatović
Maro Joković
Luka Brnetić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!