Nogomet

Ristovski poslao znakovitu poruku igračima i izborniku zbog kojeg se oprostio od reprezentacije

Mario Borko • utorak, 04.06.2024.
Ristovski poslao znakovitu poruku igračima i izborniku zbog kojeg se oprostio od reprezentacije
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Sjeverna Makedonija očekivano je poražena u Rijeci od Hrvatske. Ipak, visoki poraz i pristup igrača zasmetao je tamošnjim medijima koji su vrlo oštro kritizirali igru reprezentacije Blagoja Milevskog, a znakovitom objavom na društvenim mrežama oglasio se i Stefan Ristovski...

Reprezentacija Sjeverne Makedonije svoje je vrhunac imala prije tri godine kad je premijerno zaigrala na jednom velikom natjecanju. Na Europskom prvenstvu zaustavljena je u grupi, a u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo, godinu dana kasnije, ispriječio se Portugal.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Igor Angelovski bio je izbornik šest godina, a odstupio je nakon Europskog prvenstva. Naslijedio ga je Blagoja Milevski koji je izborio dodatne kvalifikacije, a tamo je protiv Italije ostvario jednu od najvećih pobjeda u povijesti. Makedonci su u kvalifikacijama za Euro 2024. bili smješteni u vrlo jakoj skupini s Engleskom, Italijom, Ukrajinom i Maltom, a u tom društvu uspjeli su skupiti samo osam bodova.

Dinamovci Arijan Ademi i Stefan Ristovski bili važan dio reprezentacije, a nedavno su se obojica odlučila oprostiti od nacionalnog dresa. Kapetan Dinama nije iznio razloge, ali Ristovski je u svom oproštaju sredinom kolovoza prošle godine bio vrlo jasan:

“Uvijek sam davao sve od sebe za Makedoniju, ali pod čovjekom koji je vodi posljednje dvije godine idemo u potpuno krivom smjeru. Ne mogu u tome sudjelovati i zato napuštam najdražu momčad“, obrušio se na izbornika igrač Dinama koji je nakon Eura nosio kapetansku traku.

Nakon poraza na Rujevici, makedonski mediji su se obrušili na svoje igrače te su njihovo izdanje opisali kao najslabije u zadnje vrijeme. Ističu da su igrači djelovali kao da se nisu pojavili, da se tako ne igra za reprezentaciju, a čude se i nekim kadrovskim rješenjima izbornika.

Sve je to pomno pratio i Ristovski koji je objavom na društvenim mrežama, na kojoj se u dresu reprezentacije nalazi krvave glave, jasno poručio što misli o igri svojih sunarodnjaka i načinu na koji ih izbornik vodi.

Slika 1 od 1.

Sjeverna Makedonija desetog lipnja gostuje kod Češke u još jednoj prijateljskoj utakmici, a tamo će izbornik i reprezentativci, ako već nisu bili na Rujevici, sigurno biti pod velikim pritiskom i to protiv protivnika koji će kao i Hrvatska tražiti pobjedu uoči puta na Euro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!