Tenis

Sara Svetac iznenadila bivšu desetu igračicu svijeta i uspješno preskočila kvalifikacije u Makarskoj

Mario Borko • utorak, 04.06.2024.
Sara Svetac iznenadila bivšu desetu igračicu svijeta i uspješno preskočila kvalifikacije u Makarskoj
Foto: Mario Ćužić/HTS

Hrvatska tenisačica ostvarila je jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri. U kvalifikacijama za Challenger u Makarskoj, nakon velike borbe, u tri je seta bila bolja od Kristine Mladenović...

Ovaj se tjedan u Makarskoj igra Challenger, a Hrvatska je u ždrijebu glavnog turnira dobila novu predstavnicu. Sara Svetac u kvalifikacijama je, nakon dva sata i 21 minute, iznenađujuće pobijedila Kristinu Mladenović sa 6:4, 3:6, 6:4.

Igraj na turnir u Makarskoj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom setu Svetac je kod rezultata 1:1 uspjela osvojiti svoj servis gem i to joj je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. Vidjeli smo ukupno devet breakova, a hrvatska tenisačica je zahvaljujući jednom osvojenom gemu na svom servisu uspjela povesti sa 6:4.

U drugom setu Mladenović je uhvatila sigurnost na svom početnom udarcu, hrvatska tenisačica je svoj gubila tri puta i Francuskinja se sa 6:3 vratila u meč.

Na samom startu odlučujućeg trećeg seta vidjeli smo po jedan break sa svake strane, a ključan trenutak zbio se kod rezultata 2:2. Svetac je oduzela servis protivnici i do kraja vrlo sigurno očuvala tu prednost, za konačnih 6:4, 3:6, 6:4.

Mladenović je daleko od svog najboljeg izdanja kad je u listopadu 2017. godine bila na desetom mjestu WTA ljestvice. Trenutno je 212., a nedavno je u prvom kolu Roland-Garrosa poražena od Petre Martić u dva seta. Francuskinja je svojevremeno bila prva igračica svijeta u parovima. U parovima i miješanim parovima osvojila je ukupno devet Grand Slam naslova.

Svetac je tako postala sedma Hrvatica u glavnom turniru, a moguće da ćemo već u prvom kolu imati još jedan hrvatski obračun. Petra Martić i Petra Marčinko igraju međusobno, a Antonia Ružić i Lea Bošković čekaju svoje protivnice iz kvalifikacija.

Challenger Makarska, kvalifikacije:
Sara Svetac (Hrvatska) – Kristina Mladenović (Francuska) 6:4, 3:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!