Nogomet

Nastavlja se rat Eto'oa i Brysa: Kameruncima oduzete čak i lopte za trening

Mihaela Bradovski • utorak, 04.06.2024.
Nastavlja se rat Eto'oa i Brysa: Kameruncima oduzete čak i lopte za trening
Foto: EPA

Reprezentacija Kameruna okupila se uoči susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Zelenortske Republike i Angole, a sukob između predsjednika Saveza Samuela Eto'oa i izbornika Marca Brysa dobio je novu dimenziju...

Nema mira u kamerunskom nogometu. Nakon što je tamošnje ministarstvo sporta postavilo Belgijca Marca Brysa za izbornika, a s obzirom da on nije bio izbor Saveza, došlo je do sukoba između predsjednika Kamerunskog nogometnog saveza Samuela Eto'oa i novog izbornika.

Igraj na utakmice afričkih kvalifikacija za SP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Eto'o je nakon burne prepirke odlučio uručiti otkaz Brysu da bi se ipak kasnije ispričao i predomislio te ostavio Belgijca na klupi.

Novi sukob uslijedio je jučer. Kamerunska reprezentacija okupila se uoči susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a na okupljanje je stiglo i tehničko osoblje koje je poslao Eto'o.

Brys je odbio raditi s ljudima koje je poslao Eto'o, u hotelu je nastala neugodna situacija prije nego je zatraženo od Eto'ovih ljudi da napuste hotel jer nisu imali niti rezervacije.

Predsjednik Saveza je odmah reagirao i povukao svu opremu, uključujući i lopte te ostavio reprezentaciju bez ičeg, a navodno je čak otkazan i autobus koji je trebao reprezentativce odvesti na trening.

"Nemamo lopte, nemamo opremu, ostali smo bez svega. Trener sam 26 godina i nikada nisam vidio ništa slično. Bez obzira na sve, pokazat ćemo 30 milijuna Kamerunaca da iako postoje oni koji rade protiv nas, želimo se boriti za ovu državu", rekao je Brys.

Kamerun u subotu u Yaoundeu igra protiv Zelenortske Republike, a tri dana kasnije gostuje u Angoli. U prva dva kola svladao je Mauricijus s 3:0 te remizirao 1:1 kod Libije.

FOTO: EPA/Abedin Taherkenareh

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!