Nogomet

Potvrđeno: Tomislav Stipić na klupi bugarskog velikana

Mihaela Bradovski • utorak, 04.06.2024.
Potvrđeno: Tomislav Stipić na klupi bugarskog velikana
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatski stručnjak Tomislav Stipić novi je trener CSKA iz Sofije. Stipić je potpisao ugovor na jednu plus jednu godinu...

Uz gradskog rivala Levski, CSKA je najveći i najtrofejniji bugarski klub, a na njegovoj klupi sjedit će sljedeće sezone hrvatski stručnjak Tomislav Stipić.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bugarski velikan potvrdio je kako je sa Stipićem potpisan ugovor u trajanju od jedne sezone uz opciju produženja na još jednu ukoliko obje strane budu zadovoljne suradnjom.

Inače, sofijski CSKA je s 31 titulom prvaka Bugarske na vrhu vječite liste dok drugoplasirani Levski ima pet titula manje. Zato je Levski bio uspješniji u kupu, osvojio ga je 26 puta, a CSKA pet puta manje.

Prošle sezone CSKA je nakon 30 kola bio na drugom mjestu na ljestvici s 12 bodova manje od vodećeg Ludogoreca da bi mu forma pala u play-offu gdje je u zadnja četiri kola uhvatio samo bod, preskočilo ga je Černo More i CSKA na kraju morao igrati doigravanje za Konferencijsku ligu. I tu je poražen od gradskog rivala CSKA 1948 te je ostao bez Europe.

Stipić je radio u Njemačkoj, Kini i Švicarskoj prije nego je 2019. godine preuzeo Slaven Belupo. Nakon odlaska iz Slaven Belupa radio je u Latviji i tamo je trenirao Audu i Rigu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!