Tenis

Đoković ipak ne može: Povukao se s Roland-Garrosa i predao broj jedan

Mihaela Bradovski • utorak, 04.06.2024.
Đoković ipak ne može: Povukao se s Roland-Garrosa i predao broj jedan
Foto: EPA

Novak Đoković ipak ne može nastaviti s nastupom na Roland-Garrosu. Ozljeda koljena zaustavila ga je te je bio prisiljen otkazati nastup u četvrtfinalu protiv Caspera Ruuda...

Tijekom jučerašnjeg susreta osmine finala Roland-Garrosa protiv Francisca Cerundola, Novak Đoković imao je problema s koljenom i zvao je i pomoć fizioterapeuta, ali na kraju je ipak slavio.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No tih pet setova i više od četiri i pol sata borbe definitivno nisu pomogli, stanje nije bilo dobro i Đoković je i na konferenciji za medije nakon susreta izjavio kako je vrlo upitno hoće li moći nastupiti u četvrtfinalu.

Kao ključnu u toj odluci najavio je magnetsku rezonancu koja je bila zakazana za danas, a na njoj je utvrđeno kako je ozljeda takve prirode da Đoković ne može nastaviti s nastupom.

Srpski tenisač tako je bio prisiljen povući se s Roland-Garrosa i ujedno je ostao i bez prvog mjesta na ATP ljestvici koje će preuzeti Jannik Sinner.

Ozljedom Đokovića i njegovima odustajanjem od nastupa, profitirao je i Casper Ruud koji je tako bez borbe prošao u polufinale.

Ono što sada Đokoviću preostaje je oporavak i borba s vremenom kako bi bio spreman za nastup na Olimpijskim igrama.

FOTO: EPA/MOHAMMED BADRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!