Tenis

Swiatek i Gauff odlučuju o finalistici Roland-Garrosa

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 04.06.2024.
Swiatek i Gauff odlučuju o finalistici Roland-Garrosa
Foto: EPA

Trostruka osvajačica Roland Garrosa Poljakinja Iga Swiatek i aktualna pobjednica US Opena Coco Gauff borit će se za mjesto u finalu pariškog Grand Slam turnira, nakon što su u četvrtfinalnim mečevima svladala svoje suparnice, Čehinju Marketu Vondroušovu i Tunižanku Ons Jabeur.

U prvom četvrtfinalu je 20-godišnja Amerikanka s 4:6, 6:2, 6:3 pobijedila devet godina stariju Jabeur i tako došla do svog drugog polufinala u Roland Garrosu, gdje se 2022. borila za pobjednički trofej. Trećoj tenisačici svijeta je to bila peta pobjeda u sedam međusobnih dvoboja s trenutačno devetom na WTA ljestvici.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Swiatek je nastavila 'gaziti' svoje suparnice. Nakon što je u osmini finala Ruskinju Anastasiju Potapovu pobijedila za 40 minuta prepustivši joj svega deset poena, poigrala se i s aktualnom wimbledonskom pobjednicom te šestom tenisačicom svijeta, Marketom Vondroušovom, koja je ipak uspjela osvojiti dva gema i zadržati se na terenu 62 minute.

Osim što je prošle godine osvojila trofej u Wimbledonu, Vondroušova je 2019. bila i finalistica u Roland Garrosu, ali 24-godišnja Čehinja nije imala pravi odgovor i protuigru za najbolju tenisačicu svijeta koja se razgoropadila nakon što je u drugom kolu spasila meč-loptu i izvukla zaostatak od 2:5 u trećem setu protiv Japanke Naomi Osake.

Polufinalni dvoboj prve i treće tenisačice svijeta bit će njihov 12. meč, a u dosadašnjih 11 Šwiatek je ostvarila deset pobjeda. Poljakinja je svaki put slavila u dva seta, dok je Gauff do jedine pobjede došla u tri seta prošlogodišnjeg polufinala turnira u Cincinnatiju. Poljakinja iza sebe ima niz od 17 pobjeda u koji je ugradila naslove na turnirima u Madridu i Rimu. Ovo joj je bila i 19. uzastopna pobjeda u Roland Garrosu.

Roland Garros, tenisačice - četvrtfinale:
Iga Swiatek (Poljska, 1) - Marketa Vondroušova (Češka, 5) 6:0, 6:2
Coco Gauff (SAD, 3) - Ons Jabeur (Tunis, 8) 4:6, 6:2, 6:3

FOTO: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!