Nogomet

Talijani samo remizirali s Turcima, poraz Srbije u Beču, Portugal uvjerljiv

Mihaela Bradovski • utorak, 04.06.2024.
Talijani samo remizirali s Turcima, poraz Srbije u Beču, Portugal uvjerljiv
Foto: EPA

Osim dvoboja između Slovenije i Armenije, odigrano je još šest prijateljskih susreta, a u akciji su bili između ostalih i Portugalci i Talijani s kojima će Hrvatska uskoro igrati...

Švicarci su u Luzernu odigrali dobru utakmicu protiv Estonije i upisali su pobjedu 4:0. Murat Yakin mogao je biti zadovoljan, Švicarci su bili opasni i efikasni.

Igraj na prijateljske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na odmoru su vodili s 1:0 pogotkom Stevena Zubera, a onda su u nastavku susreta riješili sve dvojbe oko pobjednika. Do 70. minute mrežu Estonaca pogađali su Zeki Amdouni, Nico Elvedi i Xherdan Shaqiri iz kaznenog udarca.

Talijani su u Bologni ugostili Tursku i nisu ispunili očekivanja. Odigrali su 0:0 u susretu u kojem Turska nije bila ništa lošija i pružila je Spallettiju dosta razloga za razmišljanje.

Iako su Turci neporaženi napustili Bolognu, Vincenzo Montella nije mogao biti posve zadovoljan, zbog ozljede je ostao bez Ozana Kabaka i tek će se utvrditi koliko je ona teška.

Razočarali su i Rumunji koji su odigrali također bez pogodaka s Bugarima. Početkom drugog dijela Dennis Man promašio je kazneni udarac koji je mogao donijeti pobjedu Rumunjima.

Mađari su gostovali u Dublinu kod Irske i upisali su poraz 2:1. Laszlo Kleinheisler igrao je od 61. minute.

Irci su poveli golom Adama Idaha, ali već nekoliko minuta kasnije Adam Lang poravnava. Kada se činilo da će završiti remijem, u sudačkoj nadoknadi Troy Parrott zabija za pobjedu Iraca.

Srbija je poražena u Beču od Austrije s 2:1, a oba izbornika morala su povlačiti igrače s travnjaka zbog ozljeda.

Austrija je sjajno krenula i već u prvih 15 minuta povela je s 2:0 golovima Patricka Wimmera i Christopha Baumgartnera. Uspjela je Srbija do odlaska na odmor smanjiti golom Strahinje Pavlovića što će biti i konačnih 2:1.

Inače, zbog ozljeda su travnjak napustili Florian Grillitsch i Wimmer na jednoj i Nemanja Maksimović na drugoj strani.

Hrvatska u subotu igra prijateljsku utakmicu s Portugalom, a Portugal je danas s 4:2 svladao Finsku. Očekivano je dominirao i bio bolji te je konačan rezultat trebao biti i uvjerljiviji.

Bruno Fernandes postigao je dva gola, a po jedan Ruben Dias i Diogo Jota. Oba pogotka za Finsku postigao je Teemu Pukki.

Prijateljske utakmice:
Švicarska - Estonija 4:0
Italija - Turska 0:0
Rumunjska - Bugarska 0:0
Irska - Mađarska 2:1
Austrija - Srbija 2:1
Portugal - Finska 4:2

FOTO: EPA/URS FLUEELER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!